Tuulilasi

"Seatin SUV tulee näyttämään juuri siltä, miltä sen odotetaan näyttävän"


Näin kertoo Seatin toimitusjohtaja Jürgen Stackmann. Seatin katumaasturi perustuu MQB-pohjalevylle ja se esitellään näillä näkymin Geneven autonäyttelyssä keväällä 2015.
Kuvat Seat

Seatin edustajat ovat kertoneet, että espanjalaismerkin tulevan katumaasturin muotoilu on saatu päätökseen. Auto muistuttaa hyvin paljon markkinoilla jo olevaa Leonia, kertoo Autoexpress. Seuraavan sukupolven Ibiza puolestaan tulee näyttämään huomattavasti erilaiselta.

Kysyttäessä Stackmannilta mahdollisesta Cupra-mallisesta katumaasturista, ei vastaus ollut täysin kieltävä. Seat haluaa pitää Cupran päivittäiseen ajoon sopivana autona, mutta myös ratatykkinä. "Jos tämä on mahdollista toteuttaa katumaasturissa, saatamme tehdä Cupra-SUV:n", toteaa Stackmann.

Merkin myynnin ja markkinoinnin johtaja Andreas Offman jatkaa, että SUV:n prototyyppiautot ovat jo liikkeellä kovassa testiohjelmassa. Offman paljastaa, että suunnitteilla voisi olla myös Nissan Juken kaltainen pienempi SUV.

Kuulemma kaikki autonvalmistajat tutkivat sellaiset auton kehittämistä. Seatilla on tietenkin käytössään koko VW-konsernin mittava teknologia-arsenaali, joten monenlaiset mallit ovat mahdollisia.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 25.7.2014