Tuulilasi

Seatin katumaasturista tulee tshekkiläinen

Seatin katumaasturista tulee tshekkiläinen
Seatin vuonna 2016 julkaistavan katumaasturin tuotanto tapahtuu Skodan tehtailla Tshekissä, jossa tuotantokulut ovat huomattavasti Espanjaa alhaisemmat.
Kuvat Seat

Vuonna 2016 markkinoille tuleva Seatin uusi katumaasturi astuu kovasti haluttuun autoluokkaan. Katumaasturien myynti on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana 40 prosentilla, kertoo Seatin toimitusjohtaja Jürgen Stackmann.

Stackmann kertoo, että Skodan tehtailla Tshekissä oli vapaata tilaa tuotannolle, joten oli järkevää siirtää uuden katumaasturin tuotanto sinne. Seat on VAG-konsernin ainoa tällä hetkellä tappiota tekevä osasto, kertoo Automotive News Europe. Myyntiluvut ovat kuitenkin noususuunnassa hyvin menestyneen Leonin myötä. Uusi SUV perustuukin samaan pohjalevyyn kuin Leon ja VW Golf.

Volkswagenin modulaarinen arkkitehtuuriratkaisu mahdollistaa konsernin monen eri merkin tuotannon samalla tehtaalla. Aiemmin esimerkiksi Audeja on valmistettu Espanjassa, nyt uusi Seat-SUV liittyy Skoda Yetin kaveriksi Tshekkiin. Työvoimakulut ovat Tshekissä alle puolet siitä, mitä ne ovat Espanjassa, ja neljäsosa Saksan työvoimakuluista.

Volkswagenin toimitusjohtaja Martin Winterkorn on kertonut toukokuussa, että Seatille annetaan emokonsernilta täysi tuki. Seat onkin harkitsemassa tuotannon aloittamista Kiinassa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 9.6.2014
Kommentoi »