Tuulilasi

Seatilta uusi kaasuauto - loppuvuodesta Suomeen

Seatilta uusi kaasuauto - loppuvuodesta Suomeen
Seat esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä maa-/biokaasuautojen mahdollisuuksia. Maa-/biokaasumallien Leonin ja Miin jälkeen on uuden Seat Ibizan vuoro.

Uusi 1,0 Seat Ibiza TGI esitellään Frankfurtissa vahvana todisteena siitä, että Seat uskoo maa-/biokaasuun puhtaana ja tehokkaana polttoaineena. Paineistettu maa-/biokaasu on ympäristöystävällinen, perinteisten polttomoottoreiden ja sähköautojen väliin sijoittuva vaihtoehto.

Maa-/biokaasu yhdistää lisäksi dieselin ja bensiinin parhaat puolet, koska se tuottaa dieseliin verrattuna 85 % vähemmän typenoksidipäästöjä ja bensiiniin verrattuna 25 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä, jonka lisäksi hiukkaspäästöt pienenevät. 

1,0 Ibiza TGI:ssä on kolme polttoainesäiliötä: yksi bensiinille ja kaksi maakaasulle. SEAT Ibiza TGI:n toimintamatka on yhteensä 1200 kilometriä. Matkasta 390 km päästään maa-/biokaasulla, jolloin CO2-päästöt ovat vain 88 g/km. Muulla teknologialla ei päästä lähelläkään 1,0 Ibiza TGI:n polttoainetaloutta, mutta sähköautoista poiketen kuljettajan ei tarvitse pelätä akun tyhjenemistä. Maa-/biokaasun edullisen hinnan ja moottorin polttoainetalouden ansiosta 1,0 Ibiza TGI:n käyttökustannukset ovat alhaiset.

Suomen maahantuontiohjelmaan SEAT Ibiza TGI tulee loppuvuodesta.

Julkaistu: 5.9.2017
Kommentoi »