Tuulilasi

Seat Ibiza Car of the Year-finaaliin


Kuusikymmentä Car of the Year -tuomariston jäsentä on antanut äänensä ensimmäisellä kierroksella ja valinnut seitsemän finalistia ”Vuoden Auto Euroopassa 2018” -kilpailussa. Uusi Seat Ibiza on yksi finalisteista.
Kuvat Seat

Kaiken kaikkiaan Car of the Year 2018 -kisassa oli 37 ehdokasta. Jokaisella tuomarilla on finaalikierroksella käytössään 25 pistettä, jotka tulee jakaa vähintään viiden ehdokkaan kesken. Valintakriteereitä ovat mm. hinta-laatusuhde, turvallisuus, taloudellisuus, mukavuus, ajo-ominaisuudet, muotoilu ja edistyksellinen teknologia.

Voittaja julkistetaan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun 5. päivä, 2018. Muut finalistit ovat Audi A8, Alfa Romeo Stelvio, BMW 5-sarja, Citroen C3 Aircross ja Kia Stinger.

Car of the Year -palkinto on jaettu vuosittain jo vuodesta 1964 alkaen. Arvostettuun tuomaristoon kuuluu 60 autotoimittajaa 23 Euroopan maasta. Suomea tuomaristossa edustaa Velimatti Honkanen Tekniikan Maailmasta.

Seat Ibiza on ainoa auto, joka on selvittänyt tiensä kaikkien kolmen kilpailun finaaliin: Car of the Year 2018, Vuoden Auto Suomessa 2018 ja AUTOBEST 2018.

Seat Ibizaan on saatavilla neljä bensiinimoottoria ja kaksi dieselmoottoria sekä maa-/biokaasuversio, teholuokissa 55 kW – 110 kW. Vetotapana on aina etuveto ja vaihteistoksi voi valita joko manuaalivaihteiston tai DSG-automaattivaihteiston. Uuteen Seat Ibizaan on saatavilla neljä vaihtoehtoista varustelutasoa: Reference, Style, Xcellence ja FR. Seat Drive Profile -ajoprofiilin valinta tarjoaa neljä erilaista ajo-ohjelmaa: Eco, Normal, Sport ja Individual.

Seat Ibizassa käytetään uutta Volkswagen-konsernin modulaarista MQB A0 -alustarakennetta ja siihen on tarjolla yksi kokoluokkansa kattavimmista valikoimista kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Seat Ibiza saavutti luokassaan ensimmäisenä vakiovarusteisena autona viisi tähteä Euro NCAP -kolariturvallisuustestissä. Uudelle Seat Ibizalle on myönnetty myös arvostettu Red Dot 2017 -palkinto tuotemuotoilu-kategoriassa.

Ibiza tuo mukanaan myös uusimman sukupolven Easy Connect -infotainment-järjestelmät, SEAT ConnectApp -sovelluksen sekä SEAT Full Link -palvelun, joka sisältää Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut. Ääniohjattu avustaja Amazon Alexa tulee saataville Ibizaan vuoden 2018 aikana.

Julkaistu: 2.12.2017