Tuulilasi

Seat esittelee täyssähköisen Cupra eRacer-kilpurin


Muutama päivä ennen Geneven kansainvälisen autonäyttelyn avautumista Seatin pääjohtaja Luca de Meo järjesti verkkokonferenssin, jossa esiteltiin uusimmat Seat- ja Cupra-julkistukset.
Kuvat Seat

Seat on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista automerkeistä jo toista vuotta peräkkäin. Viime vuonna Seatin tulos oli paras 16 vuoteen ja tammikuussa myynti kasvoi kaksinumeroisella luvulla (20,4 %).

Uusi Seatiin integroitu automerkki Cupra esitellään ensimmäistä kertaa yleisölle Genevessä. Cupra Atecassa on 300 hevosvoimaa, 4Drive-nelivetojärjestelmä ja uusi seitsenvaihteinen DSG-vaihteisto.

Myös Cupra e-Racer saa ensiesittelynsä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Se on kilpa-auto, joka tuottaa 300 kW jatkuvaa tehoa ja jopa 500 kW huipputehoa. Se on maailman ensimmäinen 100-prosenttisesti sähkökäyttöinen kilpa-auto.

Seat esittelee myös uuden Leon Cupra R ST:n, jossa on 300 hevosvoiman 2,0 TSI -moottori, 4Drive-nelivetojärjestelmä ja DSG-automattivaihteisto sekä viisiovisen Leon FR:n 1,5 TSI EVO -moottorilla (150 hv). Ibizan FR-malli on nyt ensimmäistä kertaa saatavana myös 90 hevosvoimaisella 1,0 TGI -kaasumoottorilla.

Saetin uusi Digital Cockpit digitaalinen mittaristo on yksi Geneven autonäyttelyn uutuuksista. Se on esillä Cupra Atecassa, Leon Cupra R ST:ssä, Leon FR:ssä ja Aronassa. Mittaristo tarjoaa useita toimintoja, jotka voidaan mukauttaa kuljettajan mieltymysten mukaisesti.

Toinen uusi julkistus on musiikintunnistuspalvelu Shazamin integrointi Seateihin. Tämä Mobile World Congressissa muutama päivä sitten esitelty palvelu on saatavana Seatin malleihin huhtikuusta alkaen. Shazam on helppo ja turvallinen käyttää myös ajon aikana.

Julkaistu: 2.3.2018