Tuulilasi

Seat ei lähdekään Iranin automarkkinoille: ”Donald Trumpin tekemisillä ei vaikutusta”


VW Groupin Espanjan haara Seat on päättänyt, ettei se ole suunnitelmista huolimatta sittenkään lähdössä Iranin automarkkinoille.
Kuvat Seat Press

On uumoiltu, että päätöksen taustalla olisi Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tiukempi ulkopoliittinen ote Teherania kohtaan, mutta Seatin edustaja kiisti tämän.

”Syy on yksinkertaisesti se, että meidän on keskityttävä nyt Euroopan isoille markkinoille, missä on kasvupotentiaalia. Esimerkiksi Italia ja Ranska ovat sellaisia. Tulemme myös keskittymään Pohjois-Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan”, Seatin puhemies sanoi Reutersin mukaan.

Maaliskuussa Espanjan hallitus pyysi Seatin johtoa neuvotteluihin, joissa pohdittiin viennin aloittamista Iranin kasvaville automarkkinoille.

Seat teki viime vuonna ensi kertaa voitollisen tuloksen kymmeneen vuoteen. Syyskuun loppuun mennessä se oli ainoa VW Groupin henkilöautobrändeistä, jonka kasvu edellisvuoteen ylitti 10 %. Myynti kasvoi 15 % 294 000 autoon. Seat aloitti autojen valmistuksen hiljattain Algeriassa, koskaan aikaisemmin 67-vuotisen historiansa aikana se ei ole valmistanut autoja Euroopan ulkopuolella.

Julkaistu: 18.10.2017