Tuulilasi

Seat Aronalle viisi tähteä Euro NCAP - testistä

Seat Aronalle viisi tähteä Euro NCAP - testistä
Uusi SEAT Arona liittyy muiden uusien SEATin mallien, Atecan, Leonin ja Ibizan joukkoon saavuttamalla Euro NCAP -kolariturvallisuutta mittaavissa testeissä täydet viisi tähteä.
Kuvat Seat

Uusi SEAT Arona saavutti Euro NCAPin vaativissa kolariturvallisuustesteissä parhaan mahdollisen arvosanan, viisi tähteä. Myös SEATin muut viimeisimmät uutuudet: Ateca, Leon ja Ibiza ovat saavuttaneet viisi tähteä NCAP-testeissä. SEAT osoittaa näin tarjoavansa korkean tason turvallisuutta kaikissa malleissaan. Uusi SEAT Arona on SEAT-mallistoperheen uusin jäsen ja osa SEATin historian suurinta mallistouudistusta. Aikaisemmin tänä vuonna SEAT on jo esitellyt päivitetyn SEAT Leonin ja täysin uuden SEAT Ibizan, ja ensi vuonna markkinoille tulee SEATin uusi iso SUV. 

Viiden tähden saavuttaminen Euro NCAP –kolariturvallisuustesteissä on yhä haastavampaa, sillä testien vaativuustaso on kasvanut viime kuukausina merkittävästi.  Euro NCAP laittaa markkinoille tulevat uudet ajoneuvot useisiin testeihin, joiden vaatimukset tiukentuvat koko ajan. Esimerkiksi, testatakseen lapsimatkustajan turvallisuutta luotettavalla tavalla, törmäystestissä käytetään testinukkeja, jotka simuloivat 6–10 vuotiaita lapsia. Etu- ja sivutörmäystestit jäykkään esteeseen 75 asteen kulmassa ovat myös erityisen voimakkaita törmäystestejä. Näiden lisäksi testinukkejen määrä on kasvanut ja niistä on tehty entistä todenmukaisempia, jotta todellista onnettomuustilannetta voidaan arvioida mahdollisimman objektiivisella tavalla. 

SEAT Arona saavutti Euro NCAP kolariturvallisuustestin jokaisella alueella erinomaiset tulokset, mutta erityisesti kiitosta saivat matkustaja ja jalankulkijaturvallisuus. Aronan kuljettajaa avustavat järjestelmät arvioitiin myös erinomaisiksi. Erityisesti Front Assist -automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän (AEB) toiminta erottui edukseen. Käyttäen uusinta sensoriteknologiaa yhdessä uusimman sukupolven ABS ja ESC -järjestelmien kanssa, auto havainnoi ja reagoi itsenäisesti havaitessaan muita ajoneuvoja tai jalankulkijoita. Näiden ansiosta auto pystyy jarruttamaan automaattisesti mahdollisimman turvallisesti ja nopeasti järjestelmärajoitusten puitteissa.

Vuodesta 2016 lähtien Euro NCAP kolariturvallisuustestit ovat muuttuneet yhä vaativimmiksi sekä aktiivisen että passiivisen ja ennakoivan turvallisuuden saralla. Uudessa SEAT Aronassa on nyt esikiristyvät ja voimanrajoittimella varustetut turvavyöt etu ja takaistuimilla. Tämä tuo useita etuja, joilla pystytään vastaamaan yhä vaativampiin haasteisiin lapsimatkustajaturvallisuudessa. Esimerkiksi turvavyökiristin vähentää turvavyön löysyyttä ylävartalon ja lantion alueella törmäyshetkellä, mikä takaa parhaan mahdollisen tuen sekä aikuis- että lapsimatkustajille. Isofix ja Top Tether –lastenistuinkiinnikkeet takaistuimilla ovat vakiovaruste uudessa SEAT Aronassa, kuten myös nopeudenrajoitin, kolmas keski-istuimen niskatuki, turvavöiden turvavyömuistutin kaikilla istuimilla ja kuusi turvatyynyä.

(Lähde: Seat)

Julkaistu: 10.11.2017
Kommentoi »