Tuulilasi

Saudi-Arabia avasi autokaupan naisilleSaudi-Arabia avasi autokaupan naisille

Saudi-Arabia antoi viime kesänä ensi kertaa maan historiassa naisille oikeuden ajaa autoa. Nyt kuningaskunnassa on avattu ensimmäinen autojen näyttelytila ja kauppa vain naisille.
Kuvat All Over Press

Jeddahissa sijaitsevassa kauppakeskuksessa oleva myymälä avattiin torstaina ja paikalla suorastaan tungeksi naisia ottamassa selfieitä ja kuvia itsestään sekä autoista, joiden ympärillä oli keltaisia ja oransseja ilmapalloja.

Myymälä on keskittynyt vähän polttoainetta kuluttaviin autoihin, kaikki myyjät ovat naisia.

”On tunnettu fakta, että naiset ovat kauppakeskuksissa se suurin ostoksia tekevä ryhmä. Koko tämä kauppakeskus on naisten johtama, kaikki myyjätkin ovat naisia. Niin myös ravintoloiden työntekijät, miksi ei siis myös autokauppiaat?” kysyy ”Drive & Shopin” johtava myyjä Sharifa Mohammad.

Saudi-Arabia oli pitkään ainoa maa maailmassa, joka kielsi naisia ajamasta autoa. Kesäkuussa kuningas Salman päätti kuitenkin luopua tästä vanhasta perinteestä.

”Olen ollut aina kiinnostunut autoista, mutta meillä ei ole ollut mahdollisuutta ajaa koskaan ennen. Nyt haluaisin kovasti ostaa oman auton, mutta en haluaisi autojen olevan liian kalliita”, kertoo myymälästä tavoitettu asiakas Ghada al-Ali.   

Julkaistu: 13.1.2018