Satu Tiivolan, 90, nuorekkuuden salaisuus
Puheenaiheet
Satu Tiivolan, 90, nuorekkuuden salaisuus
Kauppaneuvos Satu Tiivola uskoo positiivisuuteen ja terveellisiin elämäntapoihin.
Julkaistu 16.11.2014
Apu

Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan perustajajäsen, nykyinen kunniapuheenjohtaja Satu Tiivola, 90, iloitsi, että toimikunta on kerännyt 16 vuoden aikana kaksi miljoonaa euroa syövän tutkimukseen.

- Äitini, isäni ja puolisoni kuolivat syöpään. Ajattelin, että jotain pitää tehdä. Perustin toimikunnan vuonna 1998, Tiivola kertoi tänään toimikunnan Tiedetanssiaisissa Royal Crowne Plazassa.

90 vuotta syksyllä täyttänyt Tiivola on itse loistavassa kunnossa. Hän arvelee sen johtuvan terveellisistä elämäntavoista.

- Kyllä minäkin välillä mietin syöpää. Siksi käyn tutkimukissa kerran vuodessa. Tätä suosittelen myös nuoremmille. Olen aina syönyt kevyesti, puolikkaita annoksia. Paljon vihanneksia ja hedelmiä. 

Tiivola painottaa myös liikunnan ja positiivisen ajattelun merkitystä.

- Nuorena hiihdin ja kävelin kilpaa. Hiihtämisen lopetin muutama vuosi sitten, kun kaaduin samassa mäessä kolme kertaa. Olin juuri ostanut uudet sukset ja hiihtovaatteet. Myin ne eurolla ystävälleni. Vähän harmitti, mutta kävelyä harrastan paljon edelleenkin.

- Uskon, että alakuloisuus lähtee, kun lähtee ulos teatteriin, elokuviin tai lenkille. Metsä puhuttelee. Jos on velkaa, kun lähtee metsään, niin takaisin tullessa velatkin ovat häipyneet.

Kuvassa yllä Tiivola poseeraa Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapion kanssa. Poliisipäällikkö toimi juhlassa arpajaisten virallisena valvojana.

Kommentoi »