Eeva

Satu Taiveaho: "Kaipasin rinnalleni puolisoa, joka on vahvasti läsnä minun ja lasten arjessa"

Satu Taiveaho: "Kaipasin rinnalleni puolisoa, joka on vahvasti läsnä minun ja lasten arjessa"
Entinen kansanedustaja, johtava sosiaalityöntekijä Satu Taiveaho-Virtanen meni neljä kuukautta sitten naimisiin uuden puolisonsa Ville Virtasen kanssa. Muutos on tuonut rauhaa, turvaa ja onnea.
Julkaistu: 29.12.2020

Tähän kuvioon minä sovin. Voimakas tunne valtasi Satu Taiveaho-Virtasen, 44, mielen pian sen jälkeen, kun hän oli tavannut haminalaisen Ville Virtasen, 43, syksyllä 2019.

Rakennusalan yrittäjä ja neljän lapsen isä Ville oli juuri sellainen kumppani, jonka Satu oli toivonut kohtaavansa: sosiaalinen, hauska, hyvällä tavalla tavallinen ja ennen kaikkea lapsirakas.

Heitä yhdistivät SDP:n jäsenyys ja samanlaiset arvot. Perhe ja lapset ovat etusijalla kaikessa, ja työ tulee aina kakkosena.

”Tiesin heti, että hänen kanssaan minun on helppo olla”, Satu kertoo.

Avioliitto tuo turvaa

Ville kosi Satua muutama kuukausi ensitreffien jälkeen. Häitä juhlittiin Haminan saaristossa maanantaina 24. elokuuta 2020.

Naimisiinmeno viestii heille itselleen ja muulle maailmalle, että me olemme me.

”Naimisiinmeno on meille lupaus pysyä toistemme rinnalla. Se tuo turvaa koko perheellemme ja kertoo myös lapsille sen, että teemme kaikkemme onnistuaksemme tässä ja olemme sitoutuneet elämään perheenä.”

Uusperheeseen kuuluu Sadun kaksi sijaislasta ja Villen neljä lasta, joista kolme asuu jo omillaan.

Äitipuolen rooli on Sadulle luonteva.

”Minun on hyvin helppoa luoda suhde lapsiin. Varmasti asiaan vaikuttaa sekin, että omat lapseni eivät ole biologisia jälkeläisiäni. Otan suojiini jokaisen lähelleni tulevan lapsen.”

Uusi puoliso on vahvasti läsnä

Satu kertoo kantaneensa ­päävastuun sijaislapsistaan erottuaan entisestä aviomiehestään, puolustusministeri Antti Kaikkosesta.

Myös Ville on käynyt hiljattain ­sijaisperhekoulutuksen. Satu arvostaa sitä, että hänen aviopuolisonsa haluaa antaa aikaansa perheen pienimmille.

”Tuntuu valtavan hyvältä, että Ville on ottanut myös minun lapseni niin suurella rakkaudella vastaan. Hän kohtelee kaikkia lapsiamme tasa-arvoisesti ominaan. Olen kaivannut rinnalleni puolisoa, joka on vahvasti läsnä minun ja lasten arjessa.”

Lue Satu Taiveaho-Virtasen koko haastattelu keskiviikkona 30.12.2020 ilmestyvästä tammikuun Eevasta. Haastattelussa Satu kertoo, miten uusi parisuhde sai alkunsa, millaiset häät he halusivat, miten uusperheen arki on lähtenyt sujumaan ja millaiset arvot ovat hänelle yhä tärkeitä.

1 kommentti