Satu Silvo sai vaivansa kuriin terveellisellä ruokavaliolla: ”En kannata äärimmäisyyksiä"
Puheenaiheet
Satu Silvo sai vaivansa kuriin terveellisellä ruokavaliolla: ”En kannata äärimmäisyyksiä"
Satu Silvo paljasti kasvisravintolansa 20-vuotisjuhlassa, että Silvoplee sulkee ovensa 14. joulukuuta, sillä talo on purku-uhan alla. Uusi tila löytyi yllättävästä paikasta.
29.10.2019
 |
Apu

Pimenevä taivas puski räntää, kun kutsuvieraat jonottivat sateenvarjoineen sisään Silvoplee-ravintolan 20-vuotisjuhliin.

Helsingin Toisella linjalla sijaitsevassa Silvopleessa oli lämmin tunnelma, kun ravintolan perustaja, näyttelijä Satu Silvo kätteli vieraitaan.

Pitkä ruokapöytä notkui kasvisherkkuja, ja alkudrinkeiksi oli kuusenkerkkäjuomaa, ruokajuomaksi bioviinejä.

Silvopleessä suositaan lähiruokaa, kunkin kauden satoa sekä reilun kaupan tuotteita.

"Ravintolani on kivijalkaravintola, ja sellaisena se jatkaa"

Illan uutinen oli se, että nykyinen Silvoplee sulkee ovensa 14. joulukuuta, sillä rakennus puretaan.

Dramaattisen uutisen jälkeen Satu Silvo allekirjoittikin tilaisuudessa vuokrasopimuksen uudesta ravintolatilasta. Se sijaitsee alkuperäisen Silvopleen vieressä entisessä biljardisalissa osoitteessa Toinen Linja 3.

– Olen jo pari vuotta etsinyt uutta tilaa muun muassa kauppakeskuksista, mutta ne hinnoittelivat neuvotteluissa itsensä hetkessä ulos. Ei yksityisyrittäjällä ole varaa sellaisiin vuokriin.

Uutta tilaa etsiessään Silvo oivalsi, että hänen ravintolansa on ennen kaikkea kivijalkaravintola.

– Mieluiten kuin olohuone, jossa ihmiset viihtyvät pitkään ja voivat hyvin.

Uusi Silvoplee avautuu ensi vuoden puolella, todennäköisesti vasta tammikuun lopulla.

– Voimme jatkaa siellä elävää, lämmintä, kylmää, makeaa ja ennen kaikkea rakkaudella käsintehtyä kasvisruokaa, Satu Silvo sanoo.

Kuusenkerkkäjuoma koristeltiin ohuilla kurkkiviipaleilla.

"Syön terveellisesti ja voin hyvin"

Satu Silvo hehkui upeassa Marimekossaan ja kertoi Avulle seuranneensa sivusilmällä kuumana käyvää keskustelua lihan syömisestä ja karjatalouden vaikutuksista ilmastokriisiin.

Kasvissyöjänä hän on ollut edelläkävijä.

– Olin kasvissyöjä jo muutaman vuoden Teatterikorkeakoulussa. En silti kannata mitään äärimmäisyyksiä ja syön ehkä kerran kuussa luomulihaa - ihan sen takia, etteivät ferritiini- eli rauta-arvot laske liian alas. Leikkeleitä en syö ollenkaan.

Äärimmäisyysajattelu ruokatottumuksissa on eri asia kuin terveellinen ruokavalio, jolla Satu Silvo on saanut monet vaivansa kuriin.

Hän mietti myös, mikä on edesauttanut yrittäjyyden kivikkoisella polulla.

– Silvopleen taipaleeseen on mahtunut paljon iloa ja onnistumisia, mutta myös takaiskuja. Se, että olemme tässä vielä ja jatkamme toimintaamme ensi vuonna, on ennen kaikkea upean henkilökuntamme ja uskollisten asiakkaiden ansiota.

Silvo mainitsi, että varsinainen soturi ravintolan menestystarinassa on ollut jo viisitoista vuotta ravintolapäällikkö Merja Kivelä.

Henkilökunta puolestaan kehui Silvoa palkitsemalla hänet kunniakirjalla ja hopeisella ansiomerkillä.

Vieraina kanta-asiakkaita ja kulttuuriväkeä

Tupa oli täynnä, ja vierasjoukko koostui ennen kaikkea ravintolan uskollisista kanta-asiakkaista.

Olipa joukossa tuttuja kulttuuri-ihmisiäkin – Satu Silvon aviomies, kirjailija, näyttelijä Reidar Palmgren, ohjaaja Pasi Lampela, Teatteri Imatran johtaja, ohjaaja Timo Rissanen, näyttelijät Maria Ylipää, Heidi Herala, Sanna-June Hyde, Teatteri Vantaan perustaja, näyttelijä Anne Nielsen ja laulaja Reino Nordin kohua mielipiteiteillään aiheuttaneen vaimonsa Marian kanssa.

Ravintolan avajaisissa kaksikymmmentä vuotta sitten esiintyi Angelin tytöt-yhtye, nyt vuorossa oli supersuosittu Maustetytöt-yhtye eli siskokset, kitaristi Anna ja kosketinsoittaja Kaisa Karjalainen.

Juttua on muokattu 30.10.2019 klo 7.45.

3 kommenttia