Sara La Fountain: Äidin syöpä pysäytti
Puheenaiheet
Sara La Fountain: Äidin syöpä pysäytti
Sara La Fountain tietää, miltä tuntuu läheisenä elää pelon kanssa.
16.9.2014
 |
Apu

Sara La Fountainin, 33, äidiltä löydettiin rintasyöpä kymmenisen vuotta sitten. 

- Diagnoosi pystäytti. Olin silloin Jenkeissä ja lähdin samantien Suomeen. Sairaus oli pelkotila koko perheelle. Emme tienneet, selviääkö äiti.

Jonkin ajan kuluttua myös Saran tädiltä löydettiin syöpä.

- Tiedän todella henkilökohtaisesti, miltä tuntuu elää pelon kanssa. Onneksi Suomessa on hyvät hoidot, ja äitikin hoidettiin viimeisen päälle kuntoon. Tapahtuneen jälkeen opin arvostamaan enemmän pieniä asioita ja elämää yleensäkin.

Sara ei suostu pelkäämään syöpää, mutta mammografioissa hän on käynyt säännöllisesti parikymppisestä lähtien.

- Yritän myös ylläpitää terveellistä syömistä ja elintapoja. Uskon, että terveellisellä ruokavaliolla osa syövistä voitaisiin estää.

Sara on innolla mukana uudessa Roosa nauha -keräyskampanjassa, joka käynnistettiin tänään. Hän saapui tilaisuuteen suoraan New Yorkista, jossa Saralla on suunnitteilla uusia ruokaan ja muotiin liittyviä projekteja.

- Voi olla, että ensi vuonna minulla alkaa Australiassa tv-ohjelma. Reissaan paljon, mutta olen tottunut siihen.

Minna Parikka suunnitteli Syöpäsäätiön Roosa nauhan. Uudet nauhat tulevat kauppoihin huomenna. Kampanjalla kerätään varoja rintasyöpätutkimukseen.

- Edesmenneellä mummillani oli useita syöpiä. Kun olin pieni häneltä poistettiin toinen rinta. Olen myös nähnyt Britanniassa asuessani, miten iso juttu Roosa nauha siellä on, joten nauhan suunnitteleminen oli minulle tärkeä projekti.

Roosa nauha -päivää vietetään 10.10.

Kommentoi »