Sano hyvästit paperipostille − katso viisi syytä, miksi sähköinen asiointi kannattaa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Digi- ja väestötietovirasto
Sano hyvästit paperipostille − katso viisi syytä, miksi sähköinen asiointi kannattaa
Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-viestit -palvelussa viestit helposti viranomaisten kanssa: saat tiedon viranomaisten lähettämistä asiakirjoista ja viesteistä näppärästi samasta paikasta. Paperipostista luopumalla autat myös säästämään luontoa.

Vaikka monet asiat hoidetaan nykyisin sähköisesti internetissä, syntyy paperiroskaa edelleen esimerkiksi julkisen hallinnon toiminnasta runsaasti, lähettäväthän viranomaiset Suomessa kansalaisille vuosittain kymmeniä miljoonia kirjeitä. Jo pelkästään Verohallinnossa käytettiin viime vuonna 1,3 miljoonaa kiloa paperia. Jos tämän määrän laittaisi jonoksi, yltäisi se lähes 1,5 kertaa maapallon ympäri. Hiilidioksidipäästöt puolestaan vähentyisivät 1 500 tonnia Verohallinnon luopuessa kirjepostistaan.

Mitä tavallinen kuluttaja sitten voisi tehdä, että paperinkulutus saataisiin kuriin ja päästöjä pienemmäksi? Yksi tehokas tapa on siirtyä käyttämään Suomi.fi-viestit -palvelua, joka on turvallinen tapa viestiä julkisen hallinnon kanssa. Listalta löytyy jo nyt runsaasti kaupunkeja, kuntia, virastoja ja sairaanhoitopiirejä.

Yhteistyötahojen määrä kasvaa koko ajan. Ajantasaiset tiedot Suomi.fi-viestejä käyttävistä tahoista löydät täältä. Suomi.fi-viestien käyttäminen ei ole sitova ratkaisu, vaan voit koska tahansa vaihtaa takaisin paperipostiin.

Pian jo 500 000 käyttäjää − ole yksi heistä

Suomi.fi-viesteillä on jo lähes 500 000 käyttäjää. Liity sinäkin heidän joukkoonsa, niin saat jatkossa viranomaisviestit sähköisesti samaan paikkaan.

Palvelun käyttö on helppoa ja turvallista

Organisaatioiden lähettämien viestien, päätöstietojen ja dokumenttien lisäksi voit myös itse käyttää palvelua asioittesi hoitamiseen. Osalle Viestit-palvelua käyttäville organisaatioille voi nimittäin myös lähettää viestejä ja tarvittavia dokumentteja, mikä helpottaa ja nopeuttaa asiointiasi. Palvelu on tarvittaessa myös aina mukanasi, sillä voit ladata Suomi.fi-sovelluksen kännykkääsi App Store - ja Google Play -sovelluskaupoista.

Palvelun avulla kaikki omat viestitapahtumasi löytyvät samasta paikasta, joten et joudu enää arkistoimaan papereita tai etsimään hukassa olevia tietoja. Mikä parasta, tiedot ovat vain sinun nähtävissäsi. Vaadittava vahva tunnistautuminen lisää verkkopalvelun käyttämisen turvallisuutta. Tunnistautumisen voit tehdä pankkitunnisteilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteen avulla.

Viisi syytä valita sähköinen asiointi

1) Verkossa asiointi säästää luontoa, sillä se vähentää huomattavasti paperin määrää ja laskee näin hiilidioksidipäästöjä.

2) Voit hoitaa asiasi itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana.

3) Kaikki tärkeä tieto on tallessa samassa paikassa.

4) Tiedon siirtymiseen ei kulu aikaa, joten asiat edistyvät nopeammin.

5) Et joudu jonottamaan.

Ota sähköinen palvelu käyttöön tunnistautumalla osoitteessa Suomi.fi-viestit ja valitse sähköinen postitus.

Julkaistu: 1.10.2020
Kommentoi »