Eeva

Sani: "Onneksi olen hyvä oppimaan virheistäni" – yritys konkurssiin

Sani: "Onneksi olen hyvä oppimaan virheistäni" – yritys konkurssiin
Saija "Sani" Aartelan Villilän kartanoa pyörittänyt yritys on haettu konkurssiin. Sani kertoi taloushaasteistaan ja kokemastaan rajusta kiusaamisesta marraskuun Eevan kansihaastattelussa.
Julkaistu: 11.11.2020

Ilta-Sanomat kertoo, että Aikakone-yhtyeen solistina sekä säveltäjänä, sanoittajana ja sooloartistina tunnetun Saija "Sani" Aartelan pyörittämä Villilän kartano on tehnyt konkurssin. Lehden mukaan yhtiö määrättiin konkurssiin käräjäoikeudessa tiistaina 10.11.2020.

"Koronan toinen aalto vei lopunkin elämän. Ensimmäisestä aallosta olisi pystytty jotenkin selviämään, koska saneerausohjelma oli hyvässä alussa", Sani kertoo Ilta-Sanomille.

Sani avaa koko sotkun taustat tuoreimmassa Eevassa. Kolme vuotta sitten Sani lähti katsomaan Nakkilassa sijaitsevaa Villilän kartanoa, jonka majoitus- ja ravintolatoiminnalle haettiin uutta yrittäjää.

Vaaleankeltainen kartano tuntui heti kutsuvalta. 1850-luvulla rakennettu päärakennus huokui lämpöä, sellaista tunnelmaa, mitä oli vaikea pukea sanoiksi.

”Usein erityisesti vanhemmissa rakennuksissa minulle tulee jonkinlaisia etiäisiä, tuntemuksia siitä, että siellä vallitsee hyvä henki. Niin kävi nyt erityisen voimakkaasti. Tiesin, että tämä talo oli minua varten.”

Sani oli jo pitkään unelmoinut pienen majatalon pitämisestä. Villilän kartano olisi toki paljon enemmän, koska siellä oli mahdollisuudet järjestää myös suuria tilaisuuksia ja kulttuuritapahtumia.

Sani tiedosti hankkeen taloudelliset riskit, silti päätös syntyi nopeasti.

"Oli elämäni suurimpia virheitä lähteä pyörittämään yritystä yhdessä tämän ihmisen kanssa."
Sani

”Olen aina mennyt rohkeasti eteenpäin uusien haasteiden edessä. Jos saan jotain päähäni, minua ei pysäytä mikään.”

Sani aloitti yritystoiminnan yhdessä kartanolla jo aiemmin työskennelleen pehtoorin kanssa. Nyt se kaduttaa.

”Oli elämäni suurimpia virheitä lähteä pyörittämään yritystä yhdessä tämän ihmisen kanssa. En tuntenut häntä entuudestaan, mutta uskoin ja luotin siihen, että yhteistyö voisi onnistua.”

Pian kävi ilmi, että se oli mahdotonta. Sani ja yhtiökumppani riitaantuivat. Kun Sani kahdeksan kuukauden kuluttua päätti yhteistyön, entinen kumppani haastoi hänet oikeuteen ja vaati sadantuhannen euron korvauksia irtisanomisesta ja maksamattomista palkoista.

Kun asia saatiin oikeudessa sovittua, mies haastoi hänet uudelleen käräjille. Tällä kertaa hän riiteli irtaimen kaupasta eli yrityksen omistuksesta. Asia ratkaistiin ja oikeus totesi Sanin olevan yrityksen ainoa omistaja.

”Jouduin tahtomattani rajun kiusanteon kohteeksi. Nyt osaan olla tarkka siinä, kenen kanssa teen töitä. Onneksi olen hyvä oppimaan virheistäni. Teen kaikkeni, etten päästä lähelleni enää kiusaajia.”

Lue koko haastattelu marraskuun 2020 Eevasta. Siinä Sani kertoo myös, kuinka häntä syrjittiin alaluokilla ja mikä on ollut tärkein oppi, jonka hän on vastoinkäymisistään saanut.

Juttu on julkaistu 28.10.2020 ja sitä on päivitetty 11.11. kello 13:26: Lisätty Ilta-Sanomien tieto konkurssista.

Kommentoi »