Apu

Konkurssin ja koronan kurittama Sani Aartela: ”Kiitos valtio tästä pakkolomautuksesta – taas on viety mattoa jalkojen alta”

Konkurssin ja koronan kurittama Sani Aartela: ”Kiitos valtio tästä pakkolomautuksesta – taas on viety mattoa jalkojen alta”
Aikakoneesta tuttu laulaja on kamppaillut taloudellisesti viime vuodet monien muiden artistien tapaan. – Optimismi myös jyllää aivoissani, ilman sellaista persoonallisuutta en ehkä olisi kestänytkään, Sani sanoo.
Julkaistu: 12.2.2022

Laulaja Sani Aartela nähdään tänä keväänä viime vuonna kuvatussa Farmi-tv-ohjelmassa. Rankoista koronan kurittamista vuosista kärsinyt Aikakoneesta tunnettu artisti kertoi lepäilleensä viime ajat.

– Kiitos valtio tästä pakkolomautuksesta. Taas on viety mattoa jalkojen alta keikkojen suhteen. Toivotaan, että pääsisi pian hommiin, Aartela sanoo etäyhteyden välityksellä.

Aartela on kertonut aikaisemmin, että hänen taloutensa joutui koronarajoitusten ja esitysten peruuntumisien vuoksi niin tiukoille, että hän joutui myymään kaikki sijoitusasuntonsa. Myös Villilän kartanobisnes meni koronan vuoksi loppuvuodesta 2020 konkurssiin. Pandemian aiheuttamat tappiot liikkuvat sadoissatuhansissa.

– Kaikesta oppii ja vahvistuu. Ei siinä auta kuin nokka pystyyn ja eteenpäin, asioista selviää aina. Henkireikäni on ollut se, että olen saanut tehdä uutta soolomateriaalia kaikessa rauhassa. Odotan jo kiihkeästi myös Aikakoneen keikkoja, sillä koko kesä on buukattu täyteen festivaaleja.

Huono luovuttamaan

Farmi-ohjelman kuvaukset puolestaan veivät Aartelan ajatuksia muualle.

– Minut on keitetty monessa liemessä ja näin viisikymppisenä monenlaista on tullut eteen. Lisäksi olen todella huono luovuttamaan missään asiassa. Optimismi myös jyllää aivoissani, ilman sellaista persoonallisuutta en ehkä olisi kestänytkään. Niin monta perhettä, ravintolaa ja kollegaa on kuin vuodessa 1995, eli kaikki on mennyt alta. Sitä on ollut raskasta katsoa vierestä, mutta olen yrittänyt tsempata, että tärkeintä, että kaikki ovat hengissä.

Aartela vannookin, että artistit ja yrittäjät nousevat vielä.

– Vaikka jotain paskaa olisikin jäänyt taakse. Onneksi tv-tuotannot ovat sentään pyörineet ja olen niistä kyllä nauttinutkin, C Moren Rantabaari-ohjelmassa tv-roolissa debytoinut, pitkän uran musiikkiteattereissa tehnyt Aartela miettii.

Farmi 12. helmikuuta alkaen Nelosella

1 kommentti