Samuli Edelmann ja Laura Malmivaara presidenttiparina
Kulttuuri
Samuli Edelmann ja Laura Malmivaara presidenttiparina
Samuli Edelmann ja Laura Malmivaara näyttelevät pitkästä aikaa yhdessä Presidentti-sarjassa.
Julkaistu 15.6.2016
Apu

Samuli Edelmann on näytellyt helmikuun alusta mielenkiintoista roolia, nimittäin Suomen presidenttiä. Kyseessä on vuoteen 2018 sijoittuva poliittinen draamasarja, joka on osa YLEn Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.  Edelmann ei käyttänyt roolin rakentamisessa apuna todellisia presidenttihahmoja.

- Olen mennyt vaistolla ja käsikirjoituksen avulla. Roolihahmoni tulee tulee politiikkaan ulkopuolelta, joten hän on tottunut toimimaan nopeasti ja on nopea käänteissään.

Edelmann ja hänen puolisoa sarjassa näyttelevä Laura Malmivaara tapasivat ennen kuvauksia presidentin kanssa työskenneleitä henkilöitä.

- Kun itselle politiikan kieli ei ole arkipäivää, niin sanaston haltuunottaminen on ollut haastavaa. Ihailen Samulin paneutumista. Hän osasi vuorosanat jo monta kuukautta ennen kuvausten alkamista, Malmivaara sanoi.

Kaksikolla on pitkä yhteinen työhistoria muun muassa Irtiottoja ja Riisuttu mies -tuotannoissa. He ovat tunteneet toisensa kaksikymmentä vuotta. 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"32229","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"467","typeof":"foaf:Image","width":"700"}}]]

Presidentin kuvaukset jatkuvat heinäkuun alkuun. Sarja nähdään YLEllä helmikuussa 2017. Sarjassa nähdään lukuisia tunnettuja näyttelijöitä. Sarjan ohjaa Lauri Nurkse.

Kommentoi »