Samu Haber: Fanit osaavat olla todella ilkeitä tyttöystävälleni
Puheenaiheet
Samu Haber: Fanit osaavat olla todella ilkeitä tyttöystävälleni
Samu Haber on reissussa satoja päiviä vuodessa. Rauhattoman laulajan turvasatama on kotona.
Julkaistu 11.11.2013
Apu

Sunrise Avenue -yhtyeen solisti sekä Voice of Germanyn tuomaristossa istuva Samu Haber, 37, on monen harmiksi elänyt jo pidempään parisuhteessa. Haber asuu avoliitossa malli-meikkitaiteilija Vivanne Raudsepin, 23, kanssa. Haber arvelee, ettei hän aina ole helpoin kumppani.

- Välillä mietin, miten Vivi jaksaa minua. Parisuhde on aina haastava, mutta myös fanit osaavat olla Viville todella ilkeitä. Hän on pitänyt kuitenkin jalat tiukasti maassa ja hänellä on oma uransa. On tärkeää, ettei elämä pyöri vain toisen tekemisten ympärillä, Haber sanoo.

Haberilla on vuodessa noin 200 reissupäivää. Omat lapset eivät ole vielä suunnitelmissa.

- Se voisi olla tässä elämäntilanteessa haastavaa. Toisaalta onhan Bon Jovillakin neljä muksua. Katsotaan, isyys voisi olla siistiäkin.

Haberin esiintymistä Voice of Germanyssä on hehkutettu. Laulaja itse arvelee, etti hänen saksan kielensä ole niin sujuvaa, kun ohjelmassa näyttää.

- Sanavarastoni koostuu musagenren sanoista. Jos minun pitäisi lähteä esittelemään vaikka saksalaisille Helsinkiä, voisi small talk olla aivan toista.

Kesällä nauhoitettu Voice on pyörinyt Saksassa neljä viikkoa. Haberin osalta ohjelmaa tehdään vielä neljä viimeistä liveshow`ta. Sunrise Avenuen neljäs albumi Unholy ground julkaistiin lokakuun lopussa.

- Levyn ja ohjelman tekeminen oli saatanan siitiä, mutta laiselleni stressajalle myös kuluttuvaa. Minulla on hirveä nälkä tehdä juttuja, mutta vietän myös paljon unettomia öitä. Minun on vaikea rauhoittua.

Ensi vuodesta on tulossa Haberille ja yhtyeelle kiireinen. Uusi albumi nousi Saksan virallisella listalla kolmanneksi, ja keikkalippuja yhtyeen keikoille myydään keväälle enemmän kuin koskaan. Haber myöntää, että Saksan markkinat ovat muusikolla taloudellisesti kannattavat.

- Saksan markkinat ovat kymmenen kertaa isommat kuin Suomessa. Voicestakin on julkisesti kerrottu, että tuomareiden korvaukset saattavat olla satojatuhansia. Mutta ei siinä paljon euroja ajattele, kun istut paskat housussa suorassa lähetyksessä tuhatpäisen yleisön edessä ja mietit, että kohta pitäisi sanoa jotakin saksaksi.

Haber haluaa nauttia kiireisestä vuodestaan sekä työnsä hedelmistä.

- En halua olla viisikymmpisenä kiukkuinen äijä, jolta on jäänyt elämä elämättä, kun on puskenut vain töitä. Tienaan mieluummin vaikka jonkin euron vähemmän, kun että saan aivoinfarktin.

Kommentoi »