Sampo Kaulanen sai lääkityksen ja muuttui: Aikaisemmin tavoittelin asioita maniaan asti
Puheenaiheet
Sampo Kaulanen sai lääkityksen ja muuttui: Aikaisemmin tavoittelin asioita maniaan asti
Kauppias Sampo Kaulanen aloitti ADHD-lääkityksen pari kuukautta sitten. Nyt etusijalla on oma terveys.
12.9.2018
 |
Apu

Äkäslompolainen yrittäjä ja muun muassa Selviytyjät-sarjasta tuttu Sampo Kaulanen elää uutta elämänvaihetta. Heinäkuussa sairaalaan alkoholin ja unilääkkeiden sekakäytön vuoksi joutunut kauppias on kuin uusi mies.

– Opettelemme nyt uutta elämää, Sampo ja Minttu Murphy-Kaulanen pohtivat maanantaina Discovery-kanavan syyspressissä Rianna-tytär sylissään.

Sampo sanoi, että nykyään päässä pyörivät erilaiset ajatukset kuin ennen.

– Kun aloitin ADHD-lääkityksen, se muutti aika paljon olemusta. Nyt haluan elämänhallinnan lapaseen. Aikaisemmin innostuin monista asioista, joiden tavoittelu meni jopa maniaan asti. Tein kaikkeni, että sain tahtoni läpi.

Minttu-vaimo puolestaan kuvailee, että lääkitys on leikannut miehestä molemmat ääripäät.

– Sampon tunneskaala ei ole enää vaihteleva, vaan tasapaksu. Kaikki käy. Tavallaan se on helppoa, mutta jos mietin piirteitä, joihin aikoinaan Sampossa rakastuin, ne olivat hänen herkät hoksottimensa. Nyt hän on ehkä sydänkäyrään verrattavissa oleva flätline. Hänellä on hyvä olla missä tahansa.

Minttu kuitenkin tähdensi, että tärkeintä on se, että Sampo voi hyvin.

– Lääkityksen myötä myös verenpaine ja syke ovat laskeneet. Lisäksi se auttaa siihen, että päässäni ei pyöri niin paljon asioita. Normaalisti siellä on 15 asiaa yhtäaikaa, joita murehdin. Nyt on yläkerrassa paljon hiljaisempaa. Se on helpottanut olemista ja unensaantia, Sampo lisäsi.

Juuri nyt Sampo ei myöskään juo alkoholia.

– Se halu on lähtenyt tällä erää. En halua kikkailla alkoholin kanssa, mutta en anna raittiuslupausta. Salillakin käyn nykyään kolmesta viiteen kertaa viikossa.

Isommin Sampo ei halua uutta elämäänsä hehkuttaa, sillä sen opettelua on kestänyt vasta niin vähän aikaa.

– En ala leijua, että kaikki olisi hanskassa samantien. Mutta positiivisin mielin tässä ollaan.

Kommentoi »