Sami Hedbergin laihdutusurakka: "Kymmenen kiloa lähtenyt"
Terveys ja hyvinvointi
Sami Hedbergin laihdutusurakka: "Kymmenen kiloa lähtenyt"
Moni tekee uudenvuodenlupauksen terveellisemmistä elämäntavoista. Sami Hedbergin, 33, laihdutusprojekti alkoi jo viime vuoden puolella.
Julkaistu 2.1.2015
Apu

Sami Hedbergin, 33, elämämtapamuutokset liittyyvät  99,9-painonpudotusprojektiin, joka alkoi viime lokakuussa. Tavoitteenna on saada vaaka näyttämään heinäkuussa Hedbergin elopainoksi 99,9 kiloa. Tällä hetkellä, seitsemässä viikossa, painoa on pudonnut jo himpun vaille kymmenen kiloa. Tällä hetkellä Sami painaa 117 kiloa. Aikaisemminkin laihduttaneena Sami tietää, että lopulta vaikeinta on painonhallinta. Enemmän ja vähemmän onnistuneiden laihdutusten jälkeen kilot ovat kiipineet aina takaisin. Siksi Hedberg halusi tehdä tällä kertaa kaiken toisin.

Viime vuonna tähän aikaan Sami Hedberg oli äärettömän väsynyt. Hän oli vetänyt edellisen vuoden aikana yli 200 stand up -keikkaa. Kysynnän myötä yritys oli kasvanut, ja työt kaatuivat niskaan. Vuoden 2014 alussa hän oli asettanut itselleen haasteen: päästä hyvään kuntoon Pullukka Runille, joka on Hedbergin yrityksen järjestämä juoksutapahtuma. Kevät meni kuitenkin sairastellessa. Kun Hedberg kävi taas pitkittyneen flunssansa takia lääkärissä, hän sai varoituksen.

– Lääkäri sanoi minulle, että tällä ylipainolla minulla on riski sairastua diabetekseen. Hän sanoi, että jos et laihduta, niin alat pian piikittämään itseäsi.  Mietin, että näin laiska en voi olla, Sami kertoo.

Kommentoi »