Apu

Salkkareiden Mikko Parikka: Muutin 16-vuotiaana purkukuntoiseen taloon


Salatut elämät -ohjelmassa tänä vuonna 10 vuotta mukana ollut Mikko Parikka vietti railakkaan nuoruuden purkukuntoisessa omakotitalossa, josta tuli kaveripiirin komentokeskus.
Kuvat Petri Mulari

Näyttelijä Mikko Parikka on huono juhlimaan. Hän ei halua juhlia edes syntymäpäiviään, saati sellaista virstanpylvästä, joka täyttyy tänä vuonna – 10 vuotta Pihlajakadun asukkaana Suomen pitkäaikaisimmassa tv-sarjassa, Salatuissa elämissä.

– Tajusin kun täytin 30 vuotta, että olen ollut Salkkareissa mukana kolmasosan elämästäni. Kelaa! Ihan sairasta, hän nauraa.

Etenkin, koska Mikko ei koskaan ennen Salkkareita edes ajatellut tekevänsä näyttelijän töitä.

– Olin tätä ennen raksalla töissä. Vieläkin mietin toisinaan, että onko tämä totta.

"Menkää pojat sinne harjoittelemaan asumista"

Kun Mikko oli 16-vuotias, hän muutti vanhempiensa viereiseen, purkukuntoiseen omakotitaloon veljensä kanssa.

– Se oli turvallinen tapa itsenäistyä. Mutsi sanoi, että menkää pojat sinne harjoittelemaan asumista. Asuimme siellä veljeni kanssa neljä vuotta kahden kämppiksen kanssa.

Talossa ei pidetty koskaan ovia lukossa.

– Joskus kun tulin kotiin, bileet saattoivat olla käynnissä. Sitten tajusin, ettei siellä ollut paikalla edes ketään, joka siellä asuu!

Omakotitalosta tuli Mikon kaveripiirin komentokeskus, jossa pelattiin korttia tai pleikkaria.

– Sieltä sai aina yösijan. Opin myös pesemään pyykkiä ja laittamaan ruokaa. Totta kai siellä sattui kaikenlaista, niistä ajoista voisinkin kirjoittaa joskus synopsiksen draamasarjaan, hän nauraa.

Salkkari-pesti veljen ansiota

Mikko päätyi Salkkareihin sattumalta. Hänen hakemuksensa lähetti hänen veljensä, kun Mikko makasi jalka paketissa polvileikkauksen jälkeen työttömänä edellämainitun purkukuntoisen talon sohvalla.

– Näin itse asiassa vasta vähän aikaa sitten hakemukseni. Broidin mielestä sovin hyvin tähän rooliin, minulla ei ollut asiasta mitään hajua.

Mikko valittiin Jirin rooliin ja loppu on historiaa.

– Totta kai veljeni ottaa 30 prosenttia palkastani, hän vitsailee.

– Oikeasti olen hänelle todella kiitollinen. Elämäni ei olisi tällaista, jos hän ei olisi lähettänyt hakemusta. Muistin kyllä tästä mainita esimerkiksi veljeni hääpuheessa.

Eikä Mikolla ole mitään ongelmaa esittää Jiriä kymmenettä vuotta peräkkäin.

– Luin juuri syksyn tulevia juonikuvioita ja totesin, että en varmasti pääse kyllästymään.

Pihlajasatu 24. kesäkuuta alkaen MTV3-kanavalla.

Julkaistu: 6.6.2019