Tuulilasi

Saleen teki pitkästä aikaa uuden urheiluauton – Artega GT:n pohjalle


Yhdysvaltalainen urheiluautojen valmistaja Saleen on julkistanut uuden S1-mallinsa, joka on yhtiön ensimmäinen uusi oma automalli sitten S7:n, joka poistui tuotannosta jo 2009. Osa Saleenin automalleista perustuu muiden merkkien valmistamiin sarjatuotantoautoihin.
Kuvat Saleen

Uusi S1 on takavetoinen coupe, jossa on 2,3-litrainen ja nelisylinterinen Ford EcoBoost turbomoottori. Siitä irtoaa tehoa 336 kw ja vääntöä 577 Nm. Huippuvauhdiksi luvataan 290 km/h.

Sen pohjana on CarAdvicen mukaan Artega GT, jonka tuotanto-oikeudet Saleen osti nyt jo toimintansa lopettaneelta Artegalta.

Auto esitellään Los Angelesina automessuilla myöhemmin tässä kuussa. 2018 yhtiön on tarkoitus esitellä mallista myös sähköversio.

Saleenin kiinalaispartnerin Jiangu Saleenin pääjohtaja Charles Wang uskoo, että yhtiön uudella Kiinan tehtaalla pystytään valmistamaan 150 000 urheiluautoa vuodessa. Wangin mukaan yhtiön lippulaiva on urheiluauto, mutta massatuotantoon on tarkoitus ottaa kaikenlaisia henkilöautoja sedaneista SUV:eihin ja crossovereihin. Jiangsu Saleenin tavoitteena on myös kehittää sähköautoja muidenkin automerkkien kanssa.

Saleen S1:n valmistus alkaa 2018, sitä tullaan myymään sekä Yhdysvalloissa että Kiinassa.  

Julkaistu: 15.11.2017