Salatut elämät -tähti Sara Parikka: On älytöntä ajatella, miten paljon Salkkarit ovat antaneet minulle
Kulttuuri
Salatut elämät -tähti Sara Parikka: On älytöntä ajatella, miten paljon Salkkarit ovat antaneet minulle
- Luulen, että vasta vanhana tajuan kunnolla, että ei hitto, mikä matka, Sara Parikka hehkuttaa.
Julkaistu 16.1.2018
Apu

Sara Parikasta olisi luultavasti tullut luokanopettaja, jos hän ei olisi innostunut hakemaan koekuvauksiin, joista hän kuuli nuorisoteatterin kautta. Kuvauksiin mennessään hän ei tiennyt, mistä sarjasta oli kyse. Hän ei varsinaisesti pettynyt, kun ei saanut tarjolla olevaa roolia. Hänelle riitti, että sai 15-vuotiaana kokeilla koekuvaustilannetta. Vuotta myöhemmin häntä pyydettiin uuteen kuvaukseen ja hänet kiinnitettiin Salatut elämät -sarjaan Pepiksi. Osa tuntui heti omalta. Peppi oli runotyttö, kuten hän itsekin.

– En kuitenkaan ole yhtä sinisilmäinen ja hyväuskoinen, vaikka pyrin ajattelemaan asiat aina hyvän kautta. 

Sara Parikka ja Irina Vartia

Pepin ja Irina Vartian näyttelemän Monican tiet eivät ole toistaiseksi sarjassa kohdanneet. Kuvausten ulkopuolella Sara ja Irina ovat hyviä kavereita, kuten Salkkari-väki yleensä.

– Emme kilvoittele paikasta parrasvaloista. Jokaisella on oma roolinsa. Kukaan meistä ei ole ykköstähti, joka olisi sarjassa pääosassa, Sara sanoo.

Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että Salkkarit on ollut eräänlainen näyttelemisen korkeakoulu. Se on myös oivallinen käyntikortti, jonka voi esittää ylpeänä. ”Sähän olet vain Salkkari-näyttelijä” -kommentteja kuulee nykyään enää harvemmin.

– Salkkarit on antanut minulle ammatillisesti valtavasti. Minulla ei ollut kameratyöskentelystä paljoakaan kokemusta. Ennen kaikki liittyi teatteriin ja ajattelin olevani liian rosoinen tv-työhön. Olen myös tullut rohkeammaksi. Viime kesänä uskalsin laulaa yleisön edessä musiikkinäytelmässä. Laulan myös pubikeikoilla. Kunpa saisin kulkea tätä tietä vielä pitkään, Irina sanoo.

Sara toivoo ihan samaa. Juuri nyt elämässä on kaikki niin hyvin, ettei hän haaveile muusta.

– On ihan älytöntä ajatella, miten paljon työpaikka voi ihmiselle antaa. Olen kasvanut tytöstä naiseksi ja tullut vaimoksi ja äidiksi. Lisäksi olen kokenut paljon onnistumisen elämyksiä ja saanut rakkaita ystäviä. Nuorena en ollut uskoa todeksi, että sain tehdä koulupäivän jälkeen näyttelijän töitä ja siitä vielä maksettiin minulle. Olin seurannut Salkkareita ensimmäisestä jaksosta lähtien ja ihaillut Sakua, Miiaa ja Kallea. Vielä nykyisinkin minulle tulee välillä tunne, että OMG, tuo on minun työkaverini. Luulen, että vasta vanhana tajuan kunnolla, että ei hitto, mikä matka, hän hehkuttaa.

Kymmenen Salkkarit-vuotta ovat opettaneet Saraa luovimaan julkisuuden kanssa. Enää se ei pääse ihon alle, kuten nuorempana. Silloin Sara sai kaveripoppoossa liikkuessaan huomiota ”ihan sikana”, koska hänen ajateltiin olevan Peppi. Nykyisin ihmiset tietävät hänen oikean nimensä eivätkä yleensä sotke häntä roolihahmoonsa. Sosiaalinen media, jossa hän esiintyy päivittäin omana itsenään, on auttanut tässä.

– Kaikki tietävät senkin, että olen Mikon (Parikka) kanssa, joten siitä on vaikea repiä mitään. En ole myöskään hirveästi rymynnyt. Julkisuutta joutuu silti välillä pohtimaan. Raskaana ollessani ja lasten syntyessä mietin, miten ja missä näistä asioista kerrotaan. Matildaa odottaessani minut bongattiin neuvolasta ja yksi lehti sai raskaudestani vinkin. Juttu jätettiin julkaisematta, mutta opin tämän myötä varovaiseksi.

Lue myös:

Teksti Maarit Vuoristo, kuvat Petri Mulari

Kommentoi »