Tuulilasi

Salakuvissa VW Golf


Volkswagen on kehittänyt uutta Golfia jo yli kaksi vuotta. Tarkkaa tietoa ei ole vieläkään, koska auto on valmis.
Kuvat Automedia

Näissä salakuvissa näette kuitenkin uuden Golfin testiversion. Se tulee kaiken järjen mukaan markkinoille 2019 lopulla.

VW tekee autoon nykyisen 1,2-litraisen bensakoneen rinnalle uuden 1,5-litraisen turboahdetun TSI Bluemotion -moottorin, johon on tulossa tuoreiden tietojen mukaan 48 voltin mieto hybridi. Siihen tulee myös erikoisfiltteri, joka vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Myös diesel pysyy kaikesta huolimatta yhä valikoimissa, 1,6-litrainen TDI korvataan kuitenkin 1,5-litraisella nelisylinterisellä moottorilla. 2-litrainen turbosdiesel pysyy valikoimissa, mutta se uudistetaan. Moottoriin tulee uusi SCR-katalysaattori, jonka pitäisi vähentää päästöjä noin 10 %.

Kahdeksannen sukupolven Golfiin on tulossa myös autonomisia ominaisuuksia, samalla siitä on tarkoitus tehdä liitettävyydeltään kattavin Volkswagen koskaan.

Nykyisessäkin Golfissa on jo ruuhka-avustin, joka pystyy kontrolloimaan ohjausta, kiihdytyksiä ja jarrutuksia alle 60 km/h vauhdeissa. Uusi auto tulee varmasti saamaan kylkeensä paljonkin tuoreempaa teknologiaa. Esimerkiksi VW Groupin Audi A8:ssa on jo 3 tason autonomisia ominaisuuksia.

Golfiin tulee tarjolle kuusiportainen manuaalivaihteisto sekä seitsenportainen automaattinen kaksoiskytkinvaihteisto. VW suunnittelee uuteen Golfiin myös 4Motion-nelivetoa.

(Teksti: Automedia)

Julkaistu: 21.4.2018