Tuulilasi

Salakuvissa uusi Seat Leon


Kolmannen sukupolven Seat Leon on ollut myynnissä jo vuoden 2012 lopusta. Nyt se on tullut elinkaarensa päähän. Saimme salakuvat seuraavan sukupolven versiota Itävallassa.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Vuonna 2012 Leon oli VW Groupin toinen malli, joka tehtiin MQB-alustalle, ensimmäinen oli Audi A3. Myös tämä auto on tehty samoille pohjille, tosin alusta on päivitetty sittemmin.

Alustan joustavuus sallii pidemmän akselivälin, huhujen mukaan Leonin akseliväli kasvaa viitisen senttiä, mikä tarkoittaa enemmän tilaa matkustajille.

Seat on tekemässä muutoksia Leon-mallistoonsa, esimerkiksi kolmiovinen hatchback putoaa pois. Viisiovinen hatchback ja farmarimalli pysyvät. On huhuttu myös uudesta Leonista, joka olisi hiukan Atecaa pienempi crossover.

Suunnittelupuolella ei ole luvassa isoja yllätyksiä, autosta on tulossa hyvin samanlainen kuin nykyisestä Leonista. Muutokset ovat vain kosmeettisia, esimerkiksi puskureissa, ajovaloissa ja etusäleikössä.

Sisätiloista löytyy uusi tietoviihdejärjestelmä, jota voi päivittää langattomasti.

Moottoripuolella huhutaan, että perinteisten bensiiniturbon ja dieselin rinnalle olisi tulossa tähän neljännen sukupolven Leoniin myös lataushybridi, mutta se tulee vasta vuoden päästä auton ensiesittelyn jälkeen. Leon PHEV:llä pystyisi ajamaan pelkällä sähköllä noin 50 kilometriä.

Julkaistu: 28.9.2018