Tuulilasi

Salakuvissa uusi Audi RS7

2


Salakuvissa uusi Audi RS7

Kuten tavallinen Audi A7, myös RS7 Sportback on keskikokoinen viisiovinen luksusuauto. Saimme tulevasta RS7:stä salakuvat.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Automedia

Tiedämme jo, miltä viime vuonna julkistettu A7 näyttää, RS7:ssäkin on aika lailla samat tutut linjat.

Uudistuksia on tulossa etupuskureihin, leveämpiin ilmanottoaukkoihin, teräviin etuvaloihin ja selkeämmin näkyvään aerodynamiikkapakettiin.

Perusmallista löytyy LED-ajovalot, mutta lisävarusteena on saatavilla myös laservalot.

RS:n etusäleikkö on musta ja hunajakennomainen. Leveät lokasuojat pistävät myös silmään, ne ovat vielä enemmän huomiota herättävät kuin A7:ssä.

Profiilikuva paljastaa myös, että RS7:n kattolinja on coupemaisen matala ja sivuhelmat ovat melko aggressiiviset. Vanteet ovat isot, 20-21-tuumaiset.

Pellin alle huhutaan kokonaan uutta 4,0-litraista V8-tuplaturboa. Siitä löytyy räyhäkkyyttä, ja VW on laittamassa saman myllyn myös uuteen Bentley Continental GT:hen. Hevosvoimia löytyy jopa 650, mikä on merkittävästi enemmän kuin edeltäjässä. Ja edeltäjässäkin on 560 hevosvoimaa perusmallissa ja Performance-paketilla teho nousee 605 hevosvoimaan. Nollasta sataan kiihdytään silloin 3,6 sekunnissa.

RS7:n 650 hevosvoimaa on mielenkiintoista, mutta vielä kiinnostavampaa on huhu, että uutuudesta tulisi myös vielä nopeampi e-tron-hybridi. Porsche Panamera Turbo S E-Hybridin teknologialla siitä kyettäisiin pumppaamaan jopa 700 heppaa. Jos niin käy, autosta tulee Audin ensimmäinen erittäin suorituskykyinen lataushybridi. 150 hevosvoimaa saataisiin litium-ioni-akuista ja sähkömoottorista, 550 polttomoottorista.

Quattro AWD tulee vakiona, mikä onkin näillä muskeleilla tarpeen. Vakiona on myös 8-portainen S-tronic-automaattivaihteisto.

(Teksti: Automedia)

Julkaistu: 21.6.2018