Tuulilasi

Salakuvissa uusi Volkswagen T-Cross


Volkswagen valmistautuu lanseeraamaan uuden VW Poloon perustuvan crossoverinsa myöhemmin tänä vuonna. Saimme tästä T-Crossista salakuvat, kun sitä testattiin Nürburgringin radalla.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Autoon on lainattu suunnittelupuolella asioita niin isommasta T-Roc SUV:sta kuin Polo hatchbackistakin, kuten esimerkiksi koko autonlevyinen etusäleikkö. VW esitteli T-Cross Breezen jo Geneven autonäyttelyssä, konseptiauto on pitkälti samannäköinen kuin tuotantoon menevä auto.

T-Cross rakennetaan MQB-alustalle, jolle rakennetaan myös esimerkiksi Polo ja Seat Arona. T-Cross on kooltaan Golfin luokkaa. Moottorivaihtoehtoja ei ole vielä julkistettu, mutta todennäköisesti ne voisivat olla samat kuin uudessa Polossa.

Kuten Hyundai Konassa, myös T-Crossissa on sisustuksessa paljon värikontrasteja sekä muutenkin melko vapaamielistä suunnittelua.

”Tämä baby-Sun näyttää oikein sporttiselta. Moni voi miettiä, onko se lainkaan Volkswagen. Etusäleikkö on toki tunnistettavissa, mutta muuten autossa on hyvin mielenkiintoisia suunnittelun yksityiskohtia”, kertoi lähteemme Volkswagenin sisäpiiristä.

Julkaistu: 28.6.2018