Tuulilasi

Salakuvissa toisen sukupolven Range Rover Evoque


Land Rover tulee julkistamaan vuoden sisällä toisen sukupolven Evoquen, jonka saimme kuvattua liikenteessä Iso-Britanniassa.
Kuvat Automedia

Yhtiö on hiukan virittänyt nykyauton kaavaa ja muotoa, mutta on silti säilyttänyt autolle tunnusomaisen coupemaisuuden.

Auto on ollut Land Roverille erityisen merkittävä, se on tehnyt yrityksestä suuremman ja menestyvämmän kuin ennen. Kuuden vuotensa aikana ensimmäisen sukupolven Evoquen myynti ei ole kertaakaan pudonnut alle 100 000 kappaleen vuodessa.

Jaguar Land Rover on kertonut, että vuodesta 2020 alkaen sen jokaisesta uudesta mallista tulee sähköinen versio. Uusi Evoque saapuu kuitenkin juuri ennen sitä, joten siitä ei sähkömoottoria löydy.

On kuitenkin kuulunut huhuja, että autoon voisi jatkossa tulla mieto hybridi. Se yhdistettäisiin kolmesylinteriseen 1,5-litraiseen Ingeniumiin. Hybridi ei kuitenkaan ehdi vielä ensi vuonna esiteltävään autoon.

Ensi vuonna nähtäneen siis moottorina 2,0-litrainen turboahdettu Ingenium niin bensa- kuin dieselversionakin. Dieseleistä löytyy hevosvoimia 148-237, bensakoneesta 237-296. Moottori on taloudellisempi kuin edellinen ja myös vähäpäästöisempi.

Suunnittelujohtaja Gerry McGovernin mukaan mallia ei tulla keksimään uudelleen.

”Emme halua kadottaa Evoquen avainelementtejä, olemme tekemässä siitä vain hiukan nykyaikaisemman.”

Uusi Evoque tullaan tietojemme mukaan esittelemään lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä, myynnissä se on 2019 alussa.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 18.12.2017