Tuulilasi

Salakuvissa Skoda Rapid SpacebackSalakuvissa Skoda Rapid Spaceback

Skoda on suunnittelemassa kokonaan uudestaan seuraavan sukupolven Rapidin. Hatchbackista pyritään tekemään entistä varteenotettavampi kilpailija Volkswagen Golfille.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Skodan markkinointijohtajan Alain Faveyn mukaan Rapidista yritetään tehdä yhä kiinnostavampi kovasti kilpaillussa segmentissä.

”Nykyisellä Rapid Spacebackilla emme ole pystyneet vakuuttamaan asiakkaita, että olemme uskottava kilpailija tässä segmentissä. Siksi uusi Rapid ei ole edellisen sukupolven seuraaja, sen koko teknologia ja suunnittelu tulee olemaan täysin uutta”, Favey sanoo.

Autoa odotetaan myyntiin vuonna 2020. Rapidia myytiin Euroopassa viime vuonna 66 512, nyt tähtäimessä on tuplata myyntiluvut.

Saimme kuvattua uuden sukupolven Rapid Spacebackin. Siitä ei ole tulossa samanlaista kuin konseptiauti Vision X, jota säästetään Skodan ensimmäistä täyssähköistä autoa varten.

Auto tehdään MQB AO -alustalle, jolle on tehty myös Seat Ibiza ja VW T-Roc. Myös vuoden 2020 Skoda Fabia tehdään samalle alustalle.

Uuden Rapidin moottorivalikoimaan tulee VW Groupin uusimmat bensiinimoottorit, mm. 1,0-litrainen kolmisylinterinen, josta löytyy 84-109 hevosvoimaa. 1,5-litraisesta löytyy 148 heppaa. Todennäköisesti tarjolle tulee myös 1,6-litrainen diesel, mutta hybridi ei ole suunnitelmissa.

Julkaistu: 12.9.2018