Tuulilasi

Salakuvissa Range Rover Evoque


Land Rover on julkistamassa noin vuoden kuluttua toisen sukupolven Range Rover Evoquen, jonka saimme kuvattua Lapissa huoltoasemalla.
Kuvat Automedia

Land Rover on hitusen peukaloinut uutuutta edellisen sukupolven malliin verrattuna. Coupemaiset tyypilliset piirteet kuitenkin kertovat, mistä segmentistä on kyse.

Nykyinen Evoque on nostanut Land Roverin suuremmaksi ja menestyneemmäksi yritykseksi kuin ennen. Mallin myynti ei ole koskaan laskenut alle 100 000 rajan vuodessa, ei vaikka sillä on ikää jo kuusi vuotta.

Jaguar Land Rover on myös asettanut tavoitteekseen tehdä sähköisen version joka mallistaan vuoden 2020 jälkeen. Uusi Evoque tulee kuitenkin 2019, joten siihen ei ole luvassa sähköistä versiota.

On kuitenkin huhuttu, että siihen voisi tulla mieto hybridi, jollainen onkin jo nähty prototyyppiversiona. Pieni sähkömoottori tulisi uuden kolmesylinterisen 1,5-litraisen Ingenium-moottorin kylkeen. Vuonna 2019 se ei kuitenkaan vielä ole mukana mallistossa.

Vuoden 2019 Evoqueen tuleekin nelisylinterinen 2,0-litrainen turboahdettu Ingenium-bensiinimoottori. Myös vastaava diesel tulee tarjolle. Dieselversioihin tulee koosta riippuen 148-237 hevosvoimaa, bensiiniversioista hepoja löytyy 237-296.

Land Rover lupaa uutuuteen myös polttoaineenkulutuksen ja CO2-päästöjen vähenemistä.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 16.1.2018