Tuulilasi

Salakuvissa Porsche Cayenne Coupe


Huhut ovat totta, Porsche on tekemässä coupemaista Cayennea. Saimme nimittäin salakuvattua sellaisen Stuttgartin lähistöllä.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Testiauto on selkeästi lainannut suunnittelussa aika lailla Porsche Macan crossoverilta, esimerkiksi kattolinja on hyvin samanlainen. Tosin auton takapää on kyllä enemmän Panameraa kuin Macania.

Konepellin suunnittelu noudattelee pitkälti perinteistä Cayennea, mutta tuulilasi ja ikkunat muutenkin ovat erilaiset. Porsche on selkeästi valinnut suunnittelussa aika dynaamisen linjan, eikä ole lähtenyt laittamaan kaikkea likoon, kuten Lamborghini teki Uruksen kanssa.

Moni yksityiskohta viittaa siihen, että autosta on tulossa kuusisylinterine, joko 2,9- tai 3,0-litrainen. Uskomme tosin, että Porsche saattaa mahduttaa tähän autoon myös 4,0-litraisen V8 turbon. Odotuksissa on myös erittäin suorituskykyinen lataushybridi, johon pakattaisiin peräti 680 hevosvoimaa ja vääntöä kunnioitettavat 850 Nm.

Auto on jo saanut vihreää valoa pääjohtaja Oliver Blumelta, ja sen pitäisi olla valmis ensi vuoden jälkipuoliskolla. Selkeitä kilpailijoita sille olisivat Audi Q8, BMW X6 ja Mercedes-Benz GLE Coupe.

Auto tehdään Saksan Leipzigissa kuten myös ”normaali” Cayenne. Siihen on luvassa neliveto, alustaksi tulee Volkswagenin MLB Evo. Vakioksi tullee kahdeksanportainen Tiptronic S -automaattilaatikko.

Isoon Cayenneen verrattuna tavaratilaa ja tilaa sisällä muutenkin on vähemmän. Sisätiloiltaan uskomme auton silti noudattelevan vahvasti nykyistä Cayennea.

Julkaistu: 16.7.2018