Tuulilasi

Salakuvissa Opel Astra


Opel Astra K voitti Vuoden Auto -tittelin vuonna 2015. Kompaktin kokoluokan autojen markkinat ovat kuitenkin kovassa nosteessa, joten Opel tekee jo täyttä päätä mallille kasvojen kohotusta.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Automedia

Saimme juuri kuvattua otokset Astran prototyyppiautosta, kun sitä oltiin testaamassa Espanjassa.

Eniten on peitelty auton etuosaa, missä suunnittelijat varmasti näyttävät parasta osaamistaan. Tämä ei ole Opelille kovin tyypillistä, sillä aiempiin Astran sukupolviin ei ole juuri kasvojen kohotuksia tehty.

2019 Astraan tulee isompi ja komeampi etusäleikkö sekä uudet puskurit. Etuvalot on peitelty, joten ne uusittaneen kokonaan.

Kun PSA Group osti Opelin GM:ltä, se taisi olla lähtölaukaus tällekin muutokselle. PSA:n moottorien käyttäminen kääntänee myös Opelin voitolliseksi ajan mittaa.

Aiemmin tänä vuonna Opelin Grandland X sai Peugeotin ja Citroenin malleissa jo käytetyn uuden 1,5-litraisen dieselin, josta lohkeaa 130 hevosvoimaa. Sama sopisi oikein hyvin Astraan.

Myös Peugeotin 1.2 PureTech passaisi hyvin tähän autoon ryyditettynä 8-portaisella automaattilaatikolla, joka on Peugeot 308 hatchbackissa.

Hiukan yllättäen tässä prototyyppiautossa on tuplapakoputket kuten Astra GSi:ssä. Sitä autoa ei kuitenkaan koskaan Euroopassa esitelty. Tämän hetken tehokkain Astra on 200 hv ja 1,6-litrainen.

Astra on jäämässä myyntilukemissa koko ajan enemmän VW Golfin ja Ford Focuksen jalkoihin. Silti se on edelleen tähän segmenttiin yksi parhaiten varustelluista autoista.

(Teksti: Automedia)

Julkaistu: 23.6.2018