Tuulilasi

Salakuvissa neljännen sukupolven Seat Leon


Kolmannen sukupolven Seat Leon on ollut myynnissä vuodesta 2012. Sen elinkaari on lopuillaan. Saimme tuoreet mutta saimme kuvat uuden sukupolven prototyypistä.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Vuonna 2012 Leon oli VW Groupin toinen auto, joka oli tehty MQB-alustalle, ensimmäinen oli Audi A3. Uuteen autoon Seat ei alustaa vaihda, mutta tekee sen parannetulle MQB-pohjarakenteelle. Sen joustavuus antaa mahdollisuuden pidempään akseliväliin, huhujen mukaan uusi Leon kasvaa pituutta noin viisi senttiä. Se tuo takamatkustajille lisää tilaa.

Seat on tekemässä rakenteellisia muutoksia Leon-mallistoonsa. Kolmiovinen hatchback putoaa pois. Viisiovinen hatch ja farmarimalli pysyvät, niiden rinnalle saattaa tulla hiukan Atecaa pienempi crossover.

Tyylillisesti uusi Leon ei yllätyksiä tuo. Muotoilu näyttää olevan tismalleen samanlainen, joskin pieniä uudistuksia saatetaan nähdä esimerkiksi puskureissa, etusäleikössä sekä etuvaloissa, joista on tulossa todennäköisesti virtaviivaisemmat.

Sisätiloista löytyy uusi tietoviihdejärjestelmä, jota voi päivittää langattomasti. Seat on jo vahvistanut, että Leoniin tulee kokonaan uusi käyttöliittymä, jonka se uskoo olevan markkinoiden paras.

Moottoripuolelle tulee perinteiset turboahdetut bensiini- ja dieselmyllyt. On kuitenkin huhuttu, että tähän neljännen sukupolven Leoniin olisi tulossa lataushybridimalli vuoden kuluttua lanseerauksesta. Sillä voisi tietojemme mukaan ajaa sähköllä noin 50 kilometriä.

Julkaistu: 18.10.2018