Salakuvissa Mitsubishi Delica
Autot ja liikenne
Salakuvissa Mitsubishi Delica
Mitsubishi Delican juuret menevät niinkin kauaksi kuin vuoteen 1968. Nyt on tulossa jo Delican kuudes sukupolvi.
Julkaistu 6.8.2018
Tuulilasi

Auto on tarkoitus esitellä Tokion autonäyttelyssä vuoden lopulla.

Japanissa, Taiwanissa ja Indonesissa myytävä Delica vaihtaa nyt samalle alustalle kuin Outlander. Muutos on helppo, sillä molempia autoja valmistetaan Mitsubishin Nagoyan tehtaalla.

Uudessa Delicassa on aiempaa enemmän maavaraa sekä paikat kahdeksalle matkustajalle, se on siis edelleen hyvin leimallisesti tila-auto, vaikka niiden myynti tilastojen valossa onkin pahasti laskemaan päin. Delican ulkonäköön ollaan hakemassa tyylikeinoja brändin Xpanderista. Saimme nyt salakuvat melko peitellystä prototyypistä, jossa on kuitenkin jo tuotantoauton etu- ja takavalot.

On aika mielenkiintoista, että näissä kuvissa Mitsubishi on peittänyt myös auton vanteet. Ikään kuin sillä piileskelisi joku suurikin salaisuus.

Delicaan on tulossa todennäköisesti Mitsubishin 2,2-litrainen turbodiesel, missä on 170 hevosvoimaa ja vääntöä 392 Nm. Autosta tulee varmuudella myös bensaversio, lisäksi AWD-neliveto on enemmän kuin todennäköinen.

Kattolinja on myös mielenkiintoinen. Se on tismalleen yhtä korkea A-pilarin kohdalla sekä takaikkunoiden kohdalla. Sivuikkunat ovat isot, mikä antaa autolle paljon valoisuutta ja tilan tuntua. Uusi Delica onkin suunniteltu pääasiassa isojen sisätilojen ehdoilla, matkustajien mukavuudesta ei haluta tinkiä.

Koska Mitsubishi on nyt samaa alliansia Renault-Nissanin kanssa, lienee selvää, että tästä seuraava sukupolvi tehdäänkin sitten jo Renault-Nissanin CMF-alustalle.

Kommentoi »