Tuulilasi

Salakuvissa Mercedes GT R Roadster


GT:n ja GT S:n jälkeen Mercedes-AMG:ltä tulivat GT C ja GT R. Mutta odotellessamme Clubsportin ja Black Seriesin ilmestymistä, saimme napattua salakuvat GT R Roadsterista Nürburgringin radalla.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Verrattuna vuoden 2020 GT:n kasvojenkohotukseen, tässä prototyypissä ei näy olevan uudelleen suunniteltuja etuvaloja ja puskureita. Helposti huomattava visuaalinen muutos on takasiiveke, joka on kapeampi ja hieman eri paikassa kuin coupessa.

Autossa on kolmikerroksinen avattava kattorakenne kuten muissakin GT Roadstereissa. Katon pystyy avaamaan 50 km/h nopeuteen asti 11 sekunnissa. Katon saa mustana, beigenä tai punaisena.

Katon mekaaninen rakenne tuo autoon kuitenkin hiukan lisää painoa. Autossa on tosin käytetty paljon hiilikuituosia. Pellin alla möyryävä 4,0-litrainen V8 tuplaturbo kehittää 585 hevosvoimaa, vääntöä löytyy 700 Nm.

Vertailun vuoksi GT R kiihtyy nollasta sataan 3,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 318 km/h. GT C:n suorituskykylukemat eivät ole paljon perässä, mutta pitää muistaa, ettei näissä autoissa ole GT R:n rata-ajo-ominaisuuksia.

Julkaistu: 22.8.2018