Tuulilasi

Salakuvissa Mercedes GLS - myös sisätilatSalakuvissa Mercedes GLS - myös sisätilat

Löysimme saksalaisinsinöörit Death Valleysta testaamassa Mercedeksen tulevaa GLS:ää, samalla saimme ensimmäiset kuvat myös auton sisätiloista.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

GLS tulee olemaan kova haastaja Range Roverille ja BMW:n yhä testattavana olevalle X7:lle. Auto näyttäisi olevan tarpeeksi iso täyttääkseen perheauton vaatimukset.

Vaikka prototyyppiauto onkin vahvasti peitelty, ei kukaan varmaan epäile, etteikö tästä isosta SUV:sta tulisi ulkomuodoltaan erittäin tyylikäs, kun se tuotantoon ehtii.

GLS on tehty Mercedeksen uudelle MHA-alustalle, jonka pitäisi tietää parannuksia monellakin eri rintamalla. Ensinnäkin auto tulee kevenemään melkoisesti, toiseksi alusta mahdollistaa takapenkin matkustajille varsin lokoisat oltavat.

Alusta antaa myös mahdollisuuden tehdä uudesta GLS:stä hybridiversion, V6-moottoreista tullee normi. Jos haluaa, on toki saatavilla myös Mercedes-AMG:n V8, johon on tulossa kaksi eri versiota.

Huhumyllyn mukaan GLS:stä on tulossa myös samanlainen Mercedes-Maybach -malli kuin S-sarjassakin. Se olisikin sitten jo kova kilpailija jopa Range Rover SV Autobiography LWB:lle ja Bentley Bentaygalle.

Arviomme mukaan uusi Mercedes-Benz GLS tulee debytoimaan vuoden 2019 aikana.

Julkaistu: 7.8.2018