Tuulilasi

Salakuvissa Mercedes GLC Coupe

1

Mercedes GLC Coupen uusin sukupolvi on yhä melko tuore, mutta Mercedes on jo aloittanut auton kasvojenkohotuksen. Muutokset noudattelevat pitkälti uuden C-sarjan tyyliä. Saimme napattua salakuvat autosta.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Sisällä tietoviihdejärjestelmän näytön koko kasvaa, samalla siihen tulee kosketusnäyttö.

Myös ohjauspyörästä tulee sama kuin C-sarjassa, siinä on hipaisunäppäimet, joilla pystyy kontrolloimaan näyttöjä irrottamatta käsiä ratista.

GLC Coupen perusnäyttö uudistuu myös digitaaliseksi, mutta se ei ole yhteydessä tietoviihdejärjestelmään kuten isommassa GLE-mallissa.

Odotamme autoon myös uusia moottoreita. GLC:n kasvojenkohotus on valmis 2019 ja GLC Coupen 2020, joten oletamme niihin tulevan kuusisylinteriset rivimoottorit.

Se tarkoittaisi melkoista polttoaineenkulutuksen laskua GLC 350d:ssä, sekä mahdollisesti uutta GLC 400d:tä, joka olisi selkeä haastaja BMW:n X3:lle.

Malliston alapäähän on luvassa ainakin kaksi eri versiota 2,0-litraisesta dieselmoottorista. Oletettavaa on, että GLC ja GLC Coupe tulevat saamaan yhä laajemman malliston ekomoottoreita kuten nykyinen GLS 350e:n lataushybridi.

Julkaistu: 5.7.2018