Tuulilasi

Salakuvissa Mercedes-AMG A 45


Seuraavan sukupolven Mercedes-AMG A 45 näkyy näissä salakuvissa, samalla kuvista näkyy, että Mercedes AMG tekee rajusti töitä uuden hot hatchinsa kanssa haastaakseen Audin tuoreen RS3 Sportbackin.
Kuvat Automedia

Testiauton leveä ja matala olemus kertoo, että suorituskykyä on luvassa. Hevosvoimia irtoaa yli 400. Nykyisen sukupolven AMG A 45 on nauttinut maailman tehokkaimman hot hatchin statuksesta jo vuodesta 2013. Sen nelisylinterinen 2,0-litrainen turbo tuotti alkuun 360 hevosvoimaa, mutta sitä tuunattiin aina 381 hepoon asti.

AMG:n johtaja Tobias Moers on paljastanut, että he antoivat nyt insinööreille täysin vapaat kädet suunnitella kokonaan uuden voimakkaamman moottorin. Vanha moottori onkin toki jo suorituskykynsä äärirajalla.

”Rajoittavin tekijä vanhan moottorin kanssa on ylikuumenemisen hallinta sylinterien päissä. Siksi aloitimme uuden moottorin tekemisen puhtaalta paperilta. Ainoa ohjeeni oli insinööreille, että hevosvoimia tulee olla yli 400”, Moers sanoo.

Moersin mukaan huippuversion rinnalle lienee tilaa myös hiukan tavallisemmalle versiolle - ihan kuten C 63 AMG:ssä, jonka ykkösversiossa on V8-moottori, ja sen rinnalle tehtiin V6 C 43.

(Teksti: Automedia)

Julkaistu: 20.6.2018