Tuulilasi

Salakuvissa Mercedeksen A-sarjan sedan


Mercedes on julkistamassa kaikkien aikojen ensimmäistä A-sarjan sedaniaan, joka perustuu aikaisempiin A-sarjan hatchbackeihin.
Kuvat Automedia

Olemme saaneet nyt salakuvat tuotantoversiosta, joka oli testiajossa Nürburgringin radalla.

”Tämä auto osoittaa, että olemme menneet suunnittelupuolella yli uuden rajan. Tämä on hyvä tilaisuus tuoda esille uutta suunnittelufilosofiaamme”, sanoo Daimler AG:n suunnittelujohtaja Gorden Wagener.

Tällaiset kompaktin kokoluokan autot ovat Mercedekselle erittäin merkittäviä. Sellaisia on myyty vuodesta 2012 alkaen yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Kuten olettaa sopii, autossa on uusinta tekniikkaa niin avustimien, turvallisuuden kuin liitettävyydenkin suhteen. Mercedeksellä on uuden sukupolven A-sarjan sedanin myötä nyt tarjolla samaan segmenttiin myös A-sarjan hatchback, CLA, CLA Shooting Brake, GLA ja GLB.

Tämän uuden sedanin silhuetti on hyvin coupemainen. Keula ja perä ovat melko lyhyet. Autossa on melko vertikaalinen C-pilari ja isot sivuikkunat.

Moottorivaihtoehdoista ei ole vielä kerrottu, mutta oletamme, että 1,5-litrainen diesel ja 1,6-litrainen bensiinimoottori säilyvät edelleen. Mercedes on kuitenkin investoinut paljon uusiin moottoreihinsa, joten uskomme, että 2,0-litrainen uusi turbodiesel saattaisi lopulta olla tämän sedanin pellin alla.

Kaikkiin A-sarjan autoihin on huhuttu myös lataushybridistä, mutta ainakaan vielä sellaista ei ole nähty.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 30.3.2018