Tuulilasi

Salakuvissa Kia Soul - tuleeko neliveto?


Kia Soulin omistajat ovat toivoneet autoon AWD-nelivetoa jo jonkin aikaa, näyttää siltä, että nyt heidän huutoonsa vastataan.
Kuvat Automedia

Saimme kuvattua uuden Kia Soulin ensi kertaa pohjoisen Lapin kylmissä testeissä.

Soul on tehty alustalle, joka on periaatteessa etuvetoisille, mutta sille pystyy tekemään myös AWD:n. Uskommekin Kian tekevän näin tämän vuoden 2019 Soulin kanssa.

Kia Soul EV on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, sähkömoottori on osoittautunut oikein luotettavaksi. Sen sijaan ajosäde voisi olla pidempi. Niinpä Kia onkin nyt muuttamassa moottori- ja akkuratkaisujaan. Tarkoituksena on tietenkin kasvattaa ajosädettä yhdellä latauksella.

Auton esittelypäivästä ei ole tietoa, mutta villi arvaus on Los Angelesin autonäyttely 2018 tai Detroit 2019 tammikuussa.

Pari vuotta sitten Kia kokeili, mitä kuluttajat pitävät hiukan rosoisemmasta suunnittelusta auton ulkomuodon suhteen. Se on saanut paljon positiivista palautetta. Huhujen mukaan uusi Soul on vieläkin rosoisempi, mutta se sopisi oikein hyvin, jos mallistoon tulee AWD-neliveto.

Jotkut arvelevat, että tulossa olisi kaksi eri malliversiota: virtaviivainen ja sporttinen etuvetoinen sekä kulmikkaampi AWD.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 2.2.2018