Tuulilasi

Salakuvissa Kia Ceed Sportswagon


Kia käyttää pitkänmuotoisesta Ceedistä nimeä SW eli Sportswagon, ja kuten odotettua, kolmannen sukupolven kompaktikoon malli jatkaa tätä perinnettä.
Kuvat Automedia

Saimme kuvattua auton salaa Hyundai Motorin teknisen keskuksen lähellä Skandinaviassa.

Autossa on viisipuolaiset vanteet, etuvaloihin integroidut LED-valot ja haineväantenni.

Kia Ceed SW on perheauto, joten ovet ja ikkunat ovat kookkaat.

Tasainen kattolinja ja iso takaosa enteilevät, että auto on tiloiltaan erittäin iso tähän segmenttiin. Auto on samankaltainen kuin emoyhtiö Hyundain i30 SW, joten tavaratilaa lienee 602 litraa ja takapenkit kaadettuina 1650 litraa.

Moottoriosastolla mennäänkin sitten eri reittejä; Euroopan markkinoille tulevassa perusmallissa on 1,0-litrainen kolmesylinterinen T-GDI turbo, jossa on 120 hevosvoimaa. Nelisylinterinen 1,4-litrainen T-GDI turbo antaa 140 hevosvoimaa niin manuaalivaihteistolla kuin 7-portaisella automaatillakin.

Uusi alusta on tehty 50-prosenttisesti erityislujasta teräksestä, sille voi tehdä myös 1.6-litraisen CRDI turbodieselin jonka vaihtoehdot ovat 110- ja 136-hevosvoimaisia. Kaksoiskytkinautomaattivaihteisto saattaa tulla mukaan.

Ceedin hatchback esitellään jo maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä, Sportswagon vasta myöhemmin tänä vuonna. Ajan kanssa Ceedistä tulevat myös crossoverin tapainen sekä shooting brake -versiot.

(Lähde: Automedia)  

Julkaistu: 27.2.2018