Tuulilasi

Salakuvissa Ford Focus ST


Ford Focuksen seuraavan sukupolven keihäänkärkinä tulevat olemaan bensiini- ja dieselmoottoriset ST-mallit. 1,5-litraisesta turboahdetusta bensiinimoottorista irtoaa jopa 275 hevosvoimaa.
Kuvat Automedia

ST hot hatchit tulevat myyntiin pian sen jälkeen, kun Focuksen perusmallit ilmestyvät kauppoihin myöhemmin tänä vuonna. Tässä on tarjolla tuoreet salakuvat autosta.

ST:stä ei ole vielä irronnut kovin paljon informaatiota. Fordilla on kuitenkin isot odotukset tästä erittäin suorituskykyisestä mallista.

Nykyisessä ST:ssä on 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori niin besniini- kuin dieselversiossakin. Fordilla on kuitenkin aivan uusi tehokas ja päästönormit täyttävä 1,5-litrainen nelisylinterimoottori, joka lienee tulossa myös ainakin ST:n bensiiniversioon.

Fordin uskotaan kuitenkin tuovan tarjolle myös tuplaturbon, suorasuihkutuksen sekä sylinterien deaktivointiteknologian saadakseen lisäpotkua ja polttoainetaloudellisuutta ST-malleihinsa.

Uuden Fiesta ST:n bensiinimoottori on 1,5-litrainen Ecoboost, josta irtoaa 200 hevosvoimaa, joten Focus ST:n tulevasta myllystä Ford pystynee hyvinkin irrottamaan jopa 250-275 hevosvoimaa.

Ford tuo myös dieselmoottorit ST-malliin, koska ne ovat tähän astikin kattaneet noin puolet Focus ST:n kokonaismyynnistä. Se ei ole tiedossa, tuleeko dieseleihinkin uusi 1,5-litrainen nykyisen 2,0-litraisen tilalle.

(Teksti: Automedia)

Julkaistu: 17.4.2018