Tuulilasi

Salakuvissa BMW M8


Salakuvaajamme saivat tänään otoksia BMW:n uudesta M8:sta. M-sarjan auto tulee sijoittumaan pykälää korkeammalle kuin BMW:n ”normaali” 8-sarja.
Kuvat Automedia

8-sarjan konseptiauto julkistettiin viime keväänä. Tietojemme mukaan tähän M8-autoon on tulossa sama moottori kuin M5:een eli 4,4-litrainen V8 tuplaturbo. Yhteistä on myös M xDrive -neliveto. BMW on kertonut uudesta M8:sta sen verran, että siihen tulee neljä pakoputkea, isommat ja voimakkaammat jarrut sekä uudistetut ilmanottoaukot.

”8-sarjan ja M8:n kehitystyö kulkee pitkälti samaa tahtia. M8:n geneettinen DNA on sama, mutta siihen tulee lisää suorituskykyisyyttä, rata-ajon ominaisuuksia ja ketteryyttä. Kaikki on tuttua BMW M:n ajotuntumaa, joka tuntuu miellyttävän asiakkaitamme”, sanoo BMW M:n johtaja Frank van Meel.

“Olemme olleet muutenkin vahvasti mukana perinteisen 8-sarjan kehitystyössä. Emme halunneet tehdä siitä liian sporttista, että se ei söisi tämän M8:n houkuttelevuutta kuluttajien silmissä. On myös muistettava se, että läheskään kaikki 8-sarjan asiakkaamme eivät välttämättä halua suorituskykyisempää M-autoa.”

Saamiemme sisäpiiritietojen mukaan M8 jakaa saman alustan kuin yhtiön 7- ja 5-sarjan autot. Moottorit ja voimalinjat ovat pitkälti samat kuin M5:ssä.

”En voi vahvistaa tuota näkemystä. Me olemme tarkastelleen erityisen tiiviisti luksusurheiluautojen markkinoita ja huomanneet, että ainakin nelivetoisia autoja on siinä segmentissä nyt paljon. M xDrive -nelivetomme on jo osoittautunut erinomaiseksi M5:ssä. Tämä auto tulee olemaan meiltä tietynlainen julkilausuma. Se tulee olemaan aivan mallistomme huipulla. Meillä ei ole tuotantosuunnitelmissa autoa, joka olisi kategorisesti tämän yläpuolella, joten on selvää, että auton on vastattava siihen mielikuvaan myös todellisuudessa”, van Meel sanoo.

Voimme siis hyvin olettaa, että M8:aan on tulossa enemmän kuin 615 hevosvoimaa, jotka löytyvät M5:stä.

Hinta tullee asettumaan samoille haminoille kuin kilpailijan Mercedes-AMG:n S63 eli noin 140 000 euroon.

(Lähde: Automedia)   

Julkaistu: 1.4.2018