Tuulilasi

Salakuvissa Audi TT


Audi TT on myyntilukujen valossa yksi tämän päivän suosituimmista urheiluautoista. Nykyisen sukupolven auto ei ole ihan terävimmästä päästä, mutta 2019 mallin kasvojenkohotus tekee siitä paljon mielenkiintoisemman.
Kuvat Automedia

Auton peittely tekee selväksi, että suurimmat uudistukset tulevat etu- ja takapuskureihin. Lisäksi autoon on lainattu tyyliseikkoja Audin A7 Sportbackista.

Uusi TT on todennäköisesti viimeinen, joka tehdään MQB-alustalle. Tietojemme mukaan perusmalliin tulee 1,8-litraisen TFSI-moottorin tilalle uusi 2,0-litrainen. Tämä nostaa hevosvoimia 179:stä jopa 200:aan asti, mutta samalla polttoaineenkulutus vähenee. Myös vanha DSG-vaihteisto ollaan korvaamassa uudella.

Vaikka diesel ei ole tällaiseen malliin optimi, on uuteenkin versioon tulossa tietojemme mukaan sellainen. Nykyisessä TT:ssä on Golf GDT:n 2,0-litrainen TDI, josta irtoaa 184 hevosvoimaa. Se saattaa jäädä ennalleen, mutta voi olla, että mylly korvataan uudella 190-hevosvoimaisella 1,5-litraisella TSI Evolla, jota VW Group parhaillaan kehittää.

TT:ssä on aina ollut dieselmoottori, joten emme jaksa uskoa, että sitä ollaan pudottamassa pois mallistosta. Se on osa tämän auton luonnetta. Lisäksi autoon saatetaan lainata uusia värivaihtoehtoja Q2:sta sekä uusi Virtual Cockpit -kojelauta.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 16.3.2018