Tuulilasi

Salakuvissa Audi Q8


Audi valmistautuu julkistamaan Q7:ään SUV:iin perustuvan Q8 coupen. Tämä uusi lippulaivamalli esiteltiin Detroitin autonäyttelyssä 2017, myyntiin se tulee tänä vuonna.
Kuvat Automedia

Tässä näet autosta parhaat salakuvat toistaiseksi. Tuotantoprototyyppiä testattiin eteläisessä Espanjassa.

Auton muotoilussa on paljon samaa kuin Q7:ssä, tosin siinä on hiukan aggressiivisempia ja urheilullisempia piirteitä.

Kuten on oletettu, Q8:n konseptikuvista autoa on hiukan laimennettu. Kuvissa nähtiin vielä iso kahdeksankulmainen etusäleikkö ja melko paljon A5:stä lainattua muotoilua.

Sen sijaan sporttisempi ja sulavampi katon linjaus on säilynyt, se on hyvin erilainen kuin laatikkomaisessa Q7:ssä. Tämän voisi antaa olettaa pienempiä sisätiloja, mutta Audi vakuuttaa, ettei matkustamon tiloista ja mukavuudesta ole tingitty.

”Tämä on tunteikkaampi ja sporttisempi kuin Q7, tämä on hyvin paljon coupemaisempi”, kertoo Audin entinen tekninen johtaja Ulrich Hackenberg.

Auton e-Tron-logo kertoo, että Q8:aan tulee tarjolle sama hybridi kuin Q7:ään. Todennäköinen vaihtoehto on 3-litrainen V6-dieselmoottori, jossa on 270 hevosvoimaa, sähkömoottorista puristetaan lisäksi 126 hepoa.

Hybridin lisäksi oletamme tarjolle tulevan perinteiset bensiini- ja dieselmoottorit.

Hinnoittelussa Q8 tulee olemaan samalla tasolla Mercedeksen GLE Coupen ja BMW X6:n kanssa. Hinnat alkavat 65 000 – 70 000 eurosta, malliston huippu SQ8 onkin sitten jo hinnaltaan 100 000 euron haminoilla.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 8.1.2018