Tuulilasi

Salakuvissa Audi Q3


Audi on valmis tuomaan markkinoille entistä kevyemmän, korkealuokkaisemman ja käytännöllisemmän Q3:n. Nykyinen Q3 SUV on Audin malliston vanhin.
Kuvat Automedia

Salakuvamme kertovat hyvin, miltä tuleva Volkswagen Tiguainin ja Seat Atecan haastaja näyttää.

Q3 rakennetaan uudelle VW Groupin MQB-alustalle, samaa on käytetty Audi TT;stä Skoda Kodiaq SUV:iin.

Alusta mahdollistaa entistä kevyemmän auton, enemmän sisätilaa sekä myös hybriditeknologian.

Uusi Q3 on hyvin entisen kaltainen. Pituus kasvaa kuusi ja leveys viisi senttiä. Audi on tehnyt autosta hiukan isomman, sillä se haluaa hiukan enemmän tilaa takamatkustajille.

Tavaratilasta on myös tulossa hiukan suurempi kuin nykymallin 420 litraa.

Audi tavoitellee suunnittelussa ja muotoilussa samanlaista linjaa kuin toisen sukupolven Q5:ssä, mikä tarkoittaa uutta etusäleikköä ja terävämpilinjaisia LED-valoja.

Kaikkein radikaalimmat muutokset tulevat silti auton sisälle. Kojelaudasta ja keskikonsolista tulee entistä näppärämpi ja ergonomisempi.

MQB-alusta antaa myös tilaa erilaisille moottorivaihtoehdoille. Tulossa on e-tron-lataushybridi, muttei vielä alkuvaiheessa. Siihen tullee sähkömoottorin kylkeen 1,4-litrainen TFSI-moottori.

Myös täyssähköversiosta pikalatauksella on ollut puhetta. Mutta sen ilmestymiseen menee vielä aikaa.

Malliston kärkipään RS Q3:n moottoriksi tulee todennäköisesti viisisylinterinen turbo 394 hevosvoimalla. Siinä on – kuten edeltäjässäänkin – seitsenportainen kaksoiskytkinmanuaalivaihteisto ja quattro-neliveto.

Muihin malliston autoihin on tulossa nelisylinteriset bensa- ja dieselmoottorit 1,5-2-litraisina versioina.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 18.1.2018