Tuulilasi

Salakuvissa Audi A6 Allroad

1

Saimme kuvattua prototyyppiversion Audin A6 Allroadista Saksassa Nürburgringin radalla, missä sitä testattiin.
Teksti Automedia
Kuvat Automedia

Uusi auto tultaneen esittelemään melko pian. Vaikka testiauto näyttääkin kovasti Audi A6 Avantilta, tämä on varmasti uusi A6 Allroad, sillä sen maavara on selkeästi korkeampi kuin Avantissa tai A6:n perusmallissa.

Kuvat eivät vahvan peittelyn vuoksi paljasta paljon autosta vielä tässä vaiheessa. Muutama maininnan arvoinen yksityiskohta sentään löytyy, isompi maavara on yksi niistä. Myös etupuskurit vaikuttavat hiukan normaalia leveämmiltä. Muuten auto on suunnittelultaan hyvin pitkälti A6 Avantin kaltainen.

Kohotettu kattolinja on myös lainattu Avantista. Moottorivalikoima tulee olemaan hyvin samanlainen kuin A6 sedanissa, tosin nelisylinteriset puuttuvat. Todennäköisesti perusmoottoriksi tulee 3,0-litrainen TFSI V6 – sama löytyy myös sedanista.

Audi saattaa kuitenkin tehdä Allroadiin tehokkaamman moottorin kuin sedanin 340-hevosvoimainen on. Sen parina on 7-portainen S Tronic -automaattilaatikko, joka tullee myös Allroadiin. Uskomme, että myös dieselmoottori tulee tarjolle. se on 3,0-litrainen kuusisylinterinen turbo, josta lohkeaa 286 hevosvoimaa. Sen kylkeen on tulossa 8-portainen Tiptronic-automaattivaihteisto.

Julkaistu: 11.10.2018