Tuulilasi

Salakuvissa Audi A1


Audi tekee kovasti töitä saadakseen valmiiksi supermininsä A1:n, joka on tarkoitus esitellä tämän vuoden aikana.
Kuvat Automedia

Saimme salakuvattua auton Skandinavian kylmien olojen testeissä. Osassa autoista on perinteiset halogeenilamput, osassa uudet LED-valot.

Erona nykyiseen mallistoon, uusi A1 tulee tarjolle vain viisiovisena Sportback-versiona. Kolmiovinen malli putoaa pois, eikä autosta tule myöskään lataushybridiä tai sähköversiota. Tarjolle on tulossa ainoastaan mieto hybridi.

Autosta tulee entistä elegantimpi ja aikuismaisempi. Akseliväli on hiukan entistä pidempi, etupää on jonkin verran rotevampi.

Uusi A1 on tehty jäykemmälle ja kevyemmälle MQ-alustalle, siihen tulee mukautuva kori ja LED-valot eteen ja taakse. Toisin kuin nyt, autoon tulee myös nelivetomalli.

Moottorivaihtoehdoista 1,4-litrainen tuttu moottori putoaa pois, uutuutena tulee 1,0-litrainen kolmesylinterinen perusmoottori ja 1,5-litrainen mylly.

Myös 192-hevosvoimainen 1,8-litrainen TSFI putoaa pois 2,0-litraisen moottorin tieltä. Uutuus kehittää 200 hevosvoimaa ja S1:ssä jopa 250 heppaa. Jos Audi päättää tehdä myös RS1-mallin, siinä onkin sitten jo 300 hevosvoimaa.

(Lähde: Automedia)

Julkaistu: 14.1.2018