Saku ja Hanna Koivu harkitsevat muuttoa takaisin Suomeen
Puheenaiheet
Saku ja Hanna Koivu harkitsevat muuttoa takaisin Suomeen
Saku ja Hanna Koivu elävät uutta vaihetta Sakun kiekkouran päättymisen jälkeen. Pari on kokenut yhdessä paljon. Nyt he miettivät paluuta Suomeen.
7.12.2014
 |
Apu

Saku ja Hanna Koivu juhlivat eilen ensimmäistä kertaa Linnassa. Peliuransa viime kauteen päättänyt Saku Koivu on nauttinut uudesta elämänvaiheesta.

- Elämä on ollut vapaampaa. Suurin ero on se, että voimme suunnitella elämää viikkojen ja kuukausien päähän lasten koulun lomien mukaan. Minulla on edelleen intohimo ja rakkaus jääkiekkoa kohtaan. Seuraan mielenkiinnolla veljeni Mikon otteita. En kaipaa itse kiekkouran hektisyyttä ja suorittamista, Saku sanoi.

Hanna arvelee, että Sakun elämänmuutos on käynyt helposti.

- En ole ikinä kärsinyt Sakun pelaamisesta tai pelimatkoista. Tuli jännitettyä etukäteen, miten peliuran loppuminen vaikuttaa häneen. Mutta Saku on hypännyt koti-isän rooliin hienosti. Hän on vienyt lapsia harjoituksiin ja on hän tainnut jonkun koneellisen pyykkiäkin pestä. Emmekä ole vielä kyllästyneet toistemme naamoihin, ystävällinen Hanna sanoi. 

Koivuilla on kaksi lasta. Molemmat heistä ovat liikunnallisia. Aatos harrastaa jääkiekkoa ja jalkapalloa. Myös Ilona pelaa innokkaasti jalkapalloa. Lapset ovat asuneet koko elämänsä Pohjois-Amerikassa. Tällä hetkellä perhe asuu Kaliforniassa.

- Seuraavan kevään aikana pitäisi tehdä päätös, muutammeko takaisin Suomeen. Voi olla, että palaamme ja alamme rakentaa kotia Turkuun, kaksikymmentä vuotta Amerikassa asunut Saku sanoi.

Harvoin yhdessä julkisuudessa esiintyvä maanläheinen pari tapasi 16 vuotta sitten kesällä, kun Saku vietti kesälomaa Suomessa. Elintarvikekemiaa Turun yliopistossa opiskellut Hanna muutti pian kiekkoilijan perässä Amerikkaan.

- Aika pian sinne tuli lähdettyä. Ehkä vähän liiankin pian, kun opinnot jäivät kesken. Tentin niitä aina syksyisin, mutta sitten Saku sairastui.

Saku Koivun imusolmukesyöpä todettiin reilut 13 vuotta sitten, kun pari oli juuri mennyt kihloihin.

- Se oli kova paikka. Olimme menneet viikko tai kaksi ennen sitä kihloihin. Toisaalta se on ollut myös lahja. Aivan varmasti olemme arvostaneet kokemuksen jälkeen eri tavalla elämää, Hanna sanoi.

Nopeasti toipunut Saku ei mieti syöpää enää päivittäin.

- Kun sairastuin, jääkiekko menetti merkistyksensä. Sairastumisestani on sen verran kauan, että varmaan suurimmasta pelosta olen päässyt yli. Mutta kyllä syöpä tulee olemaan lopun elämää osa minun ja perheeni elämää. 

Koivut ovat tehneet paljon hyväntekeväisyystyötä syöpäpotilaiden hyväksi Sakun nimeä kantavan säätiön kautta.

Kommentoi »