Tuulilasi

Saksassa erikoinen tapaus – joku käy avaamassa parkkipaikoilla autojen pyöränmuttereitaSaksassa erikoinen tapaus – joku käy avaamassa parkkipaikoilla autojen pyöränmuttereita

Kuuluisassa Volkswagen-kaupungissa Wolfsburgissa eräs tuntematon henkilö käy avaamassa pyörän muttereita parkkipaikoille pysäköidyistä autoista. Poliisille on tullut tietoon reilut parikymmentä tapausta.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat TL-kuva-arkisto, VW

Aluksi ilkiteko voi tuntua huvittavalta, mutta voi laittaa autoilijat hengenvaaraan. Wolfsburgin poliisi on saanut tietoonsa useita kymmeniä tapauksia maaliskuun ja kesäkuun lopun välisenä aikana tänä vuonna, kertoo Autobild. Muttereiden irrottajaa ei ole vielä saatu kiinni.

Tekijällä on kohteena erityisesti autot, jotka sijaitsevat VW:n avoimilla parkkipaikoilla VW:n yrityksen piha-alueella, kertoo poliisi. Esiin on myös tullut tapauksia, joissa pyöränmuttereita on avattu kaupungin keskustassa. Kaupungin asukkaat ovat kauhuissaan ilkivallasta.

Wolfsburgin poliisi kehottaa asukkaita erityiseen huomaavaisuuteen ja valppauteen. Viranomaiset ohjeistavat myös tarkistamaan pyörät joka kerta ennen ajoon lähtöä.

Vielä ilkivallan takia ei ole tapahtunut vakavia onnettomuuksia, mutta uhkaavia tilanteita on ollut jo useita. Eräällä VW:n työntekijällä irtosi pyörä moottoritiellä Touran tila-autosta, mutta hän onnistui pitämään auton hallinnassaan ja pysäyttämään sen tien varteen.

Suurimmassa osassa tapauksia autoilijat ovat huomanneet heti liikkeelle lähdettyään, että jokin on vialla. Yleensä pyörä pitää melko kovaa ääntä, kun mutterit ovat löysällä. Tekijä löysää mutterit joko kokonaan tai jättää paikalleen viimeisille jengoilleen.  Työkalua tekijä kantaa luultavasti aina mukanaan.

Kun kohteena ovat erityisesti Volkswagenit merkin omassa kotikaupungissa, voisi kuvitella, että ilkivallan tekijällä on kovasti hampaankolossa kyseistä merkkiä vastaan.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 30.7.2014