Tuulilasi

Saksassa ei haluta kieltää dieselautoilla ajamista kaupungeissa


Saksan uusi valtiovarainministeri Olaf Scholz sanoo, että maan on tehtävä kaikkensa estääkseen dieselautojen mahdolliset ajokiellot suurkaupungeissaan.
Kuvat All Over Press

Samalla Scholz kuitenkin kannustaa kaupunkeja investoimaan mahdollisimman paljon sähköautojen latausasemiin.

Funke Mediengruppen haastattelussa uusi ministeri sanoo, että haluaa autonvalmistajien ottavan uuden asenteen kohti tulevaisuutta.

”Teollisuuden tehtävä on valmistaa autoja, jotka täyttävät nykyiset ja tulevat ilmastonormit. On keskusteltava vakavasti siitä, miten saamme teillemme lisää sähköautoja ja voimme parantaa julkista liikennettä ja tehdä siitä houkuttelevamman”, Scholz sanoo.

Scholzilla itsellään on dieselauto. Hän sanoo olevansa huolissaan siitä, ettei saisi ajaa tulevaisuudessa tiettyjen kaupunkien keskustoissa.

”Tämän huolen jaan monen muun autoilijan kanssa. Meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme tällaiset ajokiellot. Paljon ajokieltoja parempi tulos saadaan, kun kehitetään sähköautojen latausverkostoa. Ihmisiä on kannustettava hankkimaan sähköautoja, myös sähköbussit ovat tärkeitä. Autotehtaiden pitää panostaa riittävästi puhtaisiin teknologoihin. Autoteollisuuden on toimittava nyt. Olisi hienoa, jos nämä uudet teknologiat kehitettäisiin juuri Saksassa”, Scholz sanoo.

Myös liikenneministeri Andreas Scheuer ja liittokansleri Angela Merkel ovat ilmaisseet vahvat mielipiteensä dieselpannoja vastaan.

Julkaistu: 31.3.2018